Handbal / Potaissa, egal la ultima fază de joc

P

Învinşi în turul campionatului pe teren propriu de Dunărea Călăraşi, handbaliştii de la Potaissa Turda s-au revanşat în meciul disputat în cadrul etapei a XIV-a a Ligii Naţionale şi au obţinut un punct important în lupta pentru play-off-ul campionatului. Clujenii au egalat la 28, la ultima fază a meciului, dintr-o aruncare de la 7 metri transformată de Lazăr.

Rezultatul elevilor lui Horaţiu Gal este cu atât mai preţios, cu cât, ardelenii au alergat în permanență după egalare. Încă din debutul meciului Dunărea a pus stăpânire pe joc, iar după șase minute conducea deja cu 5-1. Diferenţa de patru goluri a fost menţinută de gazde până la finalul primei reprize (17-13). În startul reprizei a doua Dunărea s-a desprins chiar și la cinci goluri diferenţă, 18-13 și 19-14, dar Potaissa a revenit pe final de partidă și a restabilit egalitatea de trei ori.

Prima oară a făcut-o Ștef (25-25), cu trei minute înainte de final, dar gazdele au dus scorul la 27-25 în minutul 58 și părea că victoria nu poate să le mai scape călărăşenilor. Finalul a fost însă de infarct. Adomnicăi și Rotaru au marcat pentru 27-27, după care Mateaș a înscris pentru Dunărea, iar Lazăr a închis tabela la 28-28, transformând o aruncare de la șapte metri obținută de Savic la ultima fază a meciului. Adomnicăi cu 8 goluri, Cîntec, Thalmaier, Lazăr şi Grigoriev, toţi cu câte 3 goluri, au fost principalii marcatori ai echipei clujene. Potaissa a adunat astfel, 25 de puncte şi se situează pe locul 6 al clasamentului Ligii Naţionale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu