Handbal / Potaissa, ce surpriză

Derby-ul nordului țării, dintre Minaur Baia Mare și Potaissa Turda, s-a încheiat cu victoria clujenilor, scor 37-34

Potaissa Turda a oferit surpriza etapei a XII-a în Liga națională de handbal masculin, impunându-se cu scorul de 37-34, pe terenul liderului clasamentului, HCM Minaur Baia Mare. După un început slab de campionat clujenii s-au mobilizat exemplar pe terenul uneia dintre echipele cu pretenții la câștigarea titlului de campioană a României.

Pentru Potaissa aceasta este prima victorie pe teren străin din actualul sezon și era una așteptată după modul în care s-au derulat ostilitățile. Turda a început perfect și a condus pe tabela de marcaj încă din primele secunde ale meciului, cu osingură excepție când gazdele au avut avantaj minim, 9-8, la jumătatea primei părți.

Luați tare încă din start maramureșenii nu și-au găsit cadența, în vreme ce la linia de 9 metri clujenii au evoluat aproape fără grșeală. Nu mai puțin de 20 de goluri au marcat elevii lui Horațiu Gal din acțiune. De fiecare dată când Minaur s-a apropiat de Potaissa, turdenii au forțat atât cât să treacă într-un avantaj liniștitor și s-a impus grație lucidității și a conentrării de care au dat dovadă.

În urma acestui succes Potaissa Turda revine în lupta pentru un loc în play-off-ul campionatului. Lazăr cu 9 goluri, Adomnicăi și Cântec, fiecare cu câte 6 reușite, au fost cei mai importanți marcatori ai Potaissei, în vreme ce de la Minaur s-au remarcat Bera cu 10, respectiv Stegavik cu 9 goluri. Clujenii au acumulat 12 puncte şi au urcat pe poziţia a noua a clasamentului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu