Handbal / HCM Baia Mare va juca direct în grupele Ligii

După un sezon excelent, atât în Liga naţională, cât şi în Liga Campionilor, handbalistele de la HCM Baia Mare şi-au câştigat dreptul de a evolua direct în frupele Champions League în ediţia 2014/2015

Campioana României la handbal feminin, HCM Baia Mare, va evolua direct în grupele celei mai importante competiţii continentale intercluburi, Liga Campionilor, conform anunţului oficial făcut de Federaţia Europeană de Handbal. Maramureşencele intră astfel, în lumea bună a handbalului feminin european, după ce în sezonul trecut a fost nevoită să dispute meciuri preliminare pentru a ajunge în grupa A a competiţiei.

Viborg şi Holstebro au fost „victimele” HCM-ului în precedenta ediţie de Champions League, în drumul lor spre grupele principale. Pentru sezonul 2014/2015, băimărencele şi-au câştigat dreptul de a sta în aceaşi urnă valorică cu formaţii precum Buducnost din Muntenegru, finalista de anul acesta a Ligii Campionilor, Dinamo Volgograd din Rusia, sau Gyori ETO, deţinătoarea en-titre a trofeului.

Lista urnelor valorice va fi publicata luni, 23 iunie, iar tragerea la sorti a preliminariilor Ligii Campionilor va avea loc în data de 26 iunie. A doua zi se va efectua tragerea la sorţi a grupelor principale. La prima ei participare în Liga Campionilor HCM Baia Mare a obţinut rezultate excelente, reuşind să acumuleze 4 puncte într-o grupă din care mai făceau parte Hypo Viena, Thuringer şi Gyor.

Maramureşemcele au câştigat două jocuri – 24-23 cu Hypo, respectiv 20-19 cu Thuringer, terminâd grupa pe ultimul loc (4) însă, cu acelaşi număr de puncte ca şi campioana Germaniei (Thuringer), ocupanta locului 2 şi Hypo Viena, clasată a treia la finalul partidelor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu