Handbal/ HCM Baia Mare, pusă la respect de granzii Europei

HCM Baia Mare a fost pusă la respect de marile puteri ale Europei, într-un turneu amical din Slovacia/ FOTO: Tania Purcaru

Vicecampioana României la handbal feminine, HCM Baia Mare, a participat, la finalul acestei săptămâni, la ediţia a 20-a a Memorialului “Tomas Jakubco” de la Michalovce (Slovacia), alături de echipe puternice din Europa, precum Hypo Niederösterreich Viena (câştigătoare a Ligii Campionilor de 8 ori), Rostov Don (locul 3 în Rusia), Lublin (campioana Poloniei) şi Iuventa Michalovce (campioana Slovaciei).

 

HCM Baia Mare a debutat la acest turneu cu o înfrângere usturătoare, scor 25-39, în faţa campioanei Austriei, Hypo Viena. Austriecele au început meciul în forţă, astfel că după primul sfert de oră tabela arăta un neverosimil 14-4 pentru Hypo. Vedetele meciului au fost cele 8 brazilience din echipa austriacă, în frunte cu Alexandra Do Nascimento (cea mai bună jucătoare din lume în 2012), care a marcat 12 goluri.

 

Handbalistele băimărene au suferit o nouă înfrângere clară şi în fața rusoaicelor de la Rostov Don, scor 23-32. Prima repriză a fost echilibrată şi s-a încheiat nedecis, însă în partea a doua tehnicienii băimăreni Buceschi şi Kovacs au făcut mai multe schimbări, iar adversarele au profitat. De la 16-16 în minutul 35, Rostov a punctat de 8 ori consecutiv şi s-a distanţat decisiv în doar 10 minute (16-24 în minutul 45).

 

Din tabăra maramureșeană s-a remarcat Luciana Marin, cu 11 goluri. ”E foarte bină că s-a întâmplat asta acum și am văzut la ce nivel suntem. Vom juca în Liga Campionilor și până atunci trebuie să vedem ce putem remedia. Jucând cu astfel de echipe, foste campioane continentale ne este mai ușor să detectăm problemele”, a declarant antrenorul HCM-ului Costică Buceschi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu