Handbal/ HCM Baia Mare merge în Slovacia, cu gândul la Ligă

HCM Baia Mare va participa la o serie de turnee internaționale în care vor întâlni adversari de Liga Campionilor/ FOTO: Tania Purcaru

Vicecampioana României la handbal feminin, HCM Baia Mare, se află la începutul perioadei de pregătire dinaintea celui mai important turneu din istoria clubului, cel preliminar pentru Liga Campionilor. Până să participe în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa elevele lui Costică Buceschi au jucat deja primele meciuri amicale la Trofeul Maramureş, pe care l-a și câștigat, iar seria partidelor amicale va continua la finele acestei săptămâni, în Slovacia, la Mihalovce.

 

La turneul ce se va desfăşura începând de vineri și până duminică, au mai fost invitate să participe echipele Hypo Niederöstereich Viena (campioana Austriei), Rostov Don (locul 3 din Rusia), Iuventa Michalovce (campioana Slovaciei), SPR Lublin (campioana Poloniei) şi HCM Baia Mare (vicecampioana României). ”Este un turneu extrem de puternic, cu adversari uriași din handbalul European, dar acest gen de competiții, chiar dacă sunt amicale, au darul de a ne arăta la ce nivel ne situăm comparativ cu echipe obișnuite să joace an de an în Liga Campionilor, ba chiar în fazele ei superioare. E bine că primim astfel de invitații, înseamnă că încet-încet lumea începe să ne cunoască”, a declarant tehnicianul Costică Buceschi.

 

Au patru absente
De la începutul pregătirilor și până în present, nu mai puțin de patru jucătoare au avut probleme medicale, astfel că, acestea nu au evoluat nici în meciurile de pregătire din ultima perioadă. Este vorba despre Melinda Geiger, Georgeta Diniş-Vârtic, Luciana Marin şi Renata Ghionea care și în acest moment sunt incerte pentru turneul din Slovacia.

 

”Avem speranțe că până la debutul nostru în campionat și mai apoi în Liga Campionilor, toate jucătoarele din lot vor fi apte de joc. Sunt jucătoare importante pentru echipă și trebuie să le menajăm în momentul de față pentru a nu risca o recidivă a accidentărilor lor. De altfel staff-ul medical a confirmat că ele sunt aproape refăcute și înainte de plecarea spre Slovacia vom lua o decizie dacă vor face deplasarea alături de echipă, sau vor rămâne acasă, sub supraveghere medicală”, a explicat Buceschi.

 

Acesta a mai spus că pentru HCM Baia Mare toate competițiile în care este angrenată echipa sunt importante și le vor trata cu maximum de atenție. Reamintim că la jumătatea lunii septembrie, echipa maramureșeană va organiza turneul de calificare al grupei 3. Echipele participante sunt: Viborg, Holstebro (ambele din Danemarca) şi câştigătoarea barajului dintre Muratpasa (Turcia) şi Sercodak Dalfsen (Olanda). Meciurile se vor desfăşura în 14 şi 15 septembrie 2013, în prima zi fiind programate semifinalele iar în ziua a doua finala şi meciul pentru locurile 3-4. Conform tragerii la sorţi HCM Baia Mare va debuta împotriva echipei Viborg, iar Holstebro va juca cu gruparea din Turcia sau Olanda.

 

Amicale internationale, toată luna
Până la sfârșitul acestei luni, vicecampioana României mai are programate nu mai puţin de 12 meciuri internaţionale de pregătire, printre adversare regăsindu-se echipe de top din Europa: Hypo Viena, Byasen Trondheim, Thüringer HC, Metz şi Toulon. HCM Baia Mare va mai participa la un turneu important în Germania, la Schmelz, dar şi în Cehia, la Olomouc, alte partide amicale fiind programate la Debrecen (Ungaria) şi Hodonin (Cehia).

Distribuie:

Postaţi un comentariu