Handbal / HCM Baia Mare câştigă la Roman şi e invincibilă în Liga Naţională

Melinda Geiger (foto, la minge) a fost şi în jocul de la Roman, decisivă pentru HCM aia Mare / Foto Bogdan Purcaru

HCM Baia Mare rămâne singura echipă din România, neînvinsă în acest sezon al Ligii Naţionale. Elevele lui Costică Buceschi s-au impus, miercuri, în partida contând pentru cea de a şasea etapă, în deplasare la HCM Roman, cu scorul de 21-17 (8-8), după un meci extrem de echilibrat.

Punctaj maxim pentru titlu
Vicecampioanele au acumulat trei puncte extreme de importante şi se menţin astfel, cu un total de 18 puncte în vistierie, pe prima poziţie a clasamentului.

Începutul partidei a fost unul încâlcit, cu numeroase greşeli, atât de o parte, cât şi de cealaltă. Dacă moldovencele nu au avut prea multe ocazii de a înscrie, greşelile lor venind îndeosebi dintr-o tactică greoaie, băimărencele au comis numeroase erori pe contraatac şi faza a doua, când au ratat copilăreşte din situaţii clare de gol.

Mai mult, Jenica Rudics a ratat şi două aruncări de la 7 metri, transformând-o pe Tereza Tamaş-Pâslaru, portăriţa Romanului, în cea mai bună jucătoare a primei reprise, cu 11 intervenţii reuşite.

O altă piesă de “rezistenţă” a echipei antrenate de Constantin Pera a fost interul stânga Dana Băbeanu, care a reuşit 7 dintre cele 8 goluri înscrise de moldovence în primele 30 de minute.

De partea cealaltă, s-au evidenţiat Geiger, cu 3 şuturi extrem de spectaculoase şi Nechita, cu două goluri frumoase înscrise pe contraatac, alături de portăriţa Paula Ungureanu, care a avut câteva intervenţii salvatoare, exact la momentele oportune.

Trebuie menţionat că timp de aproape un minut, HCM Baia Mare a evoluat în doar 4 jucătoare de câmp, însă elevele lui Buceschi au reuşit să scape doar cu un gol încasat şi să rămâne aproape de gazde. Prima repriză s-a încheiat indecis, 8-8, câştigătoarea urmând a fi cunoscută abia în cea de a doua jumătate a meciului.

Băbeanu, neutralizată în repriza secundă
Băimărencele au ieşit extrem de motivate de la vestiare şi, graţie unei defensive foarte agresive şi a unui portar în zi bună (Paula Ungureanu), dar şi a unui atac mult mai eficient, au reuşit să se desprindă de gezde la două goluri diferenţă încă din minutul 34 (9-11).

Diferenţa s-a mărit mai apoi, aproape la fiecare interval de 5 minute, vicecampioanele asigurându-i în cele din urmă o binemeritată victorie, cu scorul final de 21-17.

Meciul a scăzut în valoare la mijlocul reprizei secunde, când, timp de 8 minute (între minutele 41 şi 49) a fost o “secetă” totală, niciuna dintre echipe nereuşind să înscrie.

Pe finalul meciului, băimăreanca Oana Bondar a văzut cartonaşul roşu, odată cu cea de a treia eliminare, însă victoria echipei sale era deja o certitudine.

Trebuie spus că scăderea de formă a gazdelor a venit mai ales pe fondul neutralizării Danei Băbeanu, care după cele 7 goluri din prima repriză nu a mai reuşit să înscrie nici măcar o singură dată în partea secundă.

Trebuie menţionat faptul că în deplasarea de la HCM Roman, băimărencele nu au putut cont ape mai multe jucătoare importante. Astfel, Geta Diniş, Gabi Szucs, Aneta Pîrvuţ şi Eliza Buceschi, aceasta din urmă cu o fractură de metatarsiene, fiind accidentate şi menajate de tehnicianul Costică Buceschi.

Pentru HCM Baia Mare urmează o nouă partidă importantă, de data aceasta în Liga Campionilor. Sala Polivalentă “Lascăr Pană” va găzdui sâmbătă 19 octombrie, de la ora 17:00, cel de-al doilea meci al HCM-ului din Liga Campionilor în faţa propriilor suporteri.

Adversara echipei băimărene va fi multipla campioană a Austriei, Hypo Niederösterreich, câştigătoare de 8 ori a trofeului Ligii Campionilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu