Handbal feminin/ ”U” Jolidon Cluj dă piept cu Cankaya Belediyesi (Turcia), în optimile Cupei EHF

După ce în turul trei au trecut fără emoții de PAOK Salonic, „studentele” luptă cu o formație din Turcia pentru accederea în sferturile Cupei EHF. (FOTO: Dan Bodea)

Singura echpă de handbal feminin rămasă într-o competiție europeană va juca optimile de finală ale Cupei EHF în compania formației din Turcia, Cankaya Belediyesi. „Studentele” au fost capi de serie la tragerea la sorți care a avut loc marți la Viena.

Echipa de handbal feminin ”U” Jolidon Cluj va întâlni în optimile de finală ale Cupei EHF formația turcă Cankaya Belediysei, unul dintre adversarii cei mai facili cu care clujencele ar fi putut să cadă.

De patru ori campioană a Turciei (1995, 1996, 1997, 1999), adversarele din optimi ale clujencelor au trecut în turul anterior de belgiencele de la Handball Femina Vise (24-22, 22-29), în timp ce elevele lui Horațiu Pașca au depășit fără emoții formația elenă PAOK Salonic.

„Sunt relativ mulțumit de această tragere la sorți. Am evitat echipe din țări cu școli de handbal cu tradiție, ca Rusia, Germania sau Ungaria. La prima vedere pare un adversar facil dar nu va fi deloc simplu. Poate că nu este un adversar atât de bine cotat ca și alte echipe rămase în competiție dar asta nu înseamnă că vom trata cele două partide cu lejeritate. Vom fi responsabili, cu atât mai mult cu cât suntem ultima reprezentantă a României în cupele europene. Vrem să trecem de fiecare tur și să ajungem cât mai departe în această competiție”, a declarat antrenorul lui ”U” Jolidon Cluj, Horațiu Pașca.

Meciul tur va avea loc la Ankara, în data de 1 sau 2 februarie, urmând ca returul să se desfășoare la Cluj, o săptămână mai târziu.
[stextbox id=”custom” caption=”Programul celorlalte meciuri din „optimile” Cupei EHF”]DHK Banik Most (Cehia) – Team Esbjerg (Danemarca)
Iuventa Michalovce (Slovacia) – TSV Bayer 04 Leverkusen (Germania)
Frisch Auf Goppingen (Germania) – Kobenhavn Handbold (Danemarca)
Dinamo Volgograd (Rusia) – Skuru IK (Suedia)
Fehérvár KC (Ungaria) – Ipress Center Vac (Ungaria)
Rocasa Ace Gran Canaria (Spania) – Lada Togliatti (Rusia)
Astrahanocika Astrahan (Rusia) – Elche CF Mustang (Spania) [/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu