Handbal / Egalul nimănui, Potaissa – HC Vaslui 25-25

La capătul unei evoluții deloc constante handbaliștii de la Potaissa Turda au terminat doar la egalitate, scor 25/25, meciul cu nou promovata HC Vaslui / Foto: Dan Bodea

Preţ de câteva zile handbaliştii de la Potaissa Turda au fost în antenţia fanilor acestui sport. Victoria obţinută în deplasare, pe terenul lui Minaur Baia Mare, şi în general forma crescândă a sportivilor lui Haraţiu Gal, erau motive suficiente pentru clujeni să fie consideraţi favoriţi în faţa formaţiei HC Vasului, nou promovată în Liga Naţională de Handbal masculin.

Înaintea confruntării directe cu Potaissa, şi moldovenii au dat piept cu maramureşenii de la Minaur, doar că în cazul lor consemnăm o înfrângere. În meciul de la Turda, din penultima etapă a turului de campionat, gazdele au evoluat oscilant, la fel ca pe întreg parcursul primei părţi a campionatului.

Oaspeţii au început în forţă şi cu ajutorul paradelor portarului Pralea, colegii lui au dus diferenţa pe tabela de marcaj la 4 goluri, cu 10 minute înainte de finalul primei reprize (9-5). Încurajaţi frenetic de suporterii tot mai fini cunoscători ai fenomenului, handbaliştii lui Horaţiu Gal au revenit cu picioarele „pe semicerc” şi au declanşat morişca de goluri.

Astfel, la vestiare cele două echipe au intrat la scorul de 12-11 în favoarea Potaissei. La fel cum au terminat actul întâi au începutul clujenii şi repriza a doua şi jocul se derula în favoarea lor. 16-12 a fost cea mai mare diferenţă de scor în favoarea Potaissei, dar oaspeţii au crezut până la capăt în puterile lor şi au revenit încă o dată.

În cele din urmă s-a terminat 25-25, dar rezultatul de egalitate nu ajută pe nimeni. Potaissa şi HC Vaslui rămân în partea inferioară a clasamentului, locul 11 pentru clujeni, cu 12 puncte, poziţia a 11-a pentru moldoveni, cu 11 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu