Handbal / Cristina Laslo e campioană mondială

Centru echipei "U" Jolidon Cluj, Cristina Laslo, a marcat cel mai frumos gol din finala Campionatului Mondial de junioare, câştigată de România în faţa Germaniei, cu scorul de 32-21 / Foto: Dan Bodea

Handbalista legitimată la ”U” Jolidon Cluj, Cristina Laslo, a cucerit titlul mondial alături de echipa naţională de junioare sub 18 ani a României. „Tricolorele” a făcut instrucţie cu reprezentativa Germaniei, pe care au învins-o cu scorul de 32-21, în finala turneului găzduit anul acesta de Macedonia.

Doar câteva minute în debutul finalei a durat echilibrul din teren. Junioarele noastre au făcut spectacol pe semicerc, iar una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren a fost chiar Cristina Laslo, autoare a trei goluri în prima repriză, care s-a terminat în avantajul „tricolorelor”, scor 15-7.

Repriza secundă a fost mult mai echilibrată însă, româncele au gestionat excelent jocul mărindu-şi constant diferenţa pe tabela de scor. Centru lui „”U” Jolidon, Cristina Laslo, a marcat cel mai frums gol al finalei, la unul dintre ultimele atacuri ale României. Laslo a primit o minge înaltă, de pe extrema stângă, a plutit pe semicerc şi a trimis imparabil în poarta Germaniei.

La precedentele patru ediţii ale Campionatului Mondial de junioare, România obţinuse o medalie de bronz, în 2006, iar titlurile supreme au fost câştigate de Danemarca de două ori, Rusia şi Spania câte un titlu. Ultimul triumf mondial, la nivel de sporturi de echipe data din 1999, când România a câştigat Campionatul Mondial de tineret.

Distribuie:

Postaţi un comentariu