Handbal / Antrenor mondial pentru România

Echipa naţională feminină de handbal a României va fi condusă, începând cu Trofeul Carpaţi, de noul selecţioner Tomas Ryde

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Mihai Dedu, a promis că până la startul ediţiei 2015 a Trofeului Carpaţi, găzduit de Sala Polivalentă Cluj în perioada 20-21 martie, echipa naţională feminină de handbal a României va avea selecţioner.

Luni, forul de la Bucureşti a oficializat numirea lui Tomas Ryde în fincția de selecționer. Tehnicianul suedey este unul dintre cei mai galonați antrenori din lume, având în palmares toate trofeele importante la nivel de întreceri intercluburi, fiind câștigător al Ligii Campionilor cu Viborg și a Cupei Cupelor.

1965004_10204527985253674_3213414331442729640_n
Sursă foto: Lorand Balint Boti, Director Marketing FRH

Ryde a câștigat în mai multe rânduri titlurile de campion al Danemarcei și Suediei, două dintre cele mai puternice ligii de handbal feminin din lume. Noul selecționer al României are experiență și la nivelul echipelor naționale, fiind în două mandate selecționerul naţionalei feminine a Suediei, alături de care a obținut rezultate importante în competițiile continentale și mondiale.

Antrenorul secund al naţionalei va fi Bogdan Burcea, acelaşi care a activat şi în mandatul lui Gheorghe Tadici. ”De foarte multe ori am fost întrebat cum aș analiya activitatea fostului selecționer, Gheorghe Tadici, și mereu am spus că România trebuie să-i fie recunoascătoare lui. Tadici a fost și va rămâne un om care trăiește pentru handbal și

respiră handbal, dar era nevoie de o schimbare la nivelul băncii tehnice pentru a aduce o altă mentalitate. Veți vedea cum va reacționa echipa națională cu Tomas Ryde pe bancă. Să nu ne așteptăm la minuni la turneul de la Cluj, dar veți putea vedea în timp schimbarea de care va avea loc, sau la care noi ne așteptăm”, a declarat președintele Alexandru Dedu, pentru Transilvania Reporter.

Ryde se va alătura naţionalei României în 16 martie, când handbalistele tricolore vor sosi la Cluj pentru pregătirea participării la Trofeul Carpaţi, unde vor mai evolua campioana mondială Brazilia, medaliata europeană cu bronz Suedia, şi Germania, ultima fiind preluată recent de danezul Jakob Vestergaard, fostul director tehnic al echipei CSM Bucureşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu