Handbal / Amariei, la primul eşec pe banca Universităţii

Florina Chintoan (foto, în negru) și colegele ei de la ”U” Alexandrion au pierdut primul meci test al noului an, scor 20-25, cu HC Zalău / Foto: Dan Bodea

Primul meci de handbal al anului s-a disputat, sâmbătă, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca şi a opus formaţiile ”U” Alexandrion Cluj şi HC Zalău. Aflată la prima partidă în calitate de antrenor a echipei universitare, Carmen Amariei a înregistrat şi primul eşec în noua ei calitate.

Sălăjencele s-au impus fără probleme cu scorul de 25-20, după ce la pauză conduceau cu 14-7. La fel ca şi în meciul de campionat HC Zalău a dominat partida de la un capăt la celălalt. Cu  o apărare solidă, dar şi un portar într-o zi mare, Mihaela Cheţa, formaţia pregătită de selecţionerul Gheorghe Tadici a zburdat practic pe teren.

De la gazde Florina Chintoan a încercat și de cele mai multe ori a și reușit să se ridice la statutul de „jucătoare internațională” şi alături de colegele ei au încercat să ofere o replică viguroase echipei vizitatoare. Repriza secundă a fost ceva mai tacticizată, echipa pregătită de Carmen Amariei revenind în joc şi reuşind să restabilească un oarecare echilibru, insuficient însă pentru a obţine măcar un rezultat de egalitate în confruntarea cu eterna rivală.

Partida s-a terminat cu victoria zălăuancelor, iar „”U” Alexandrion va întâlni, duminică, gruparea din liga secundă, HC Alba Sebeş. Cea de a patra formaţie invitată la turneul amical găzduit de Cluj-Napoca, HCM Baia Mare a declinat în ultimul moment oferta, noul tehnician preferând să-şi pregătească echipa pe plan local înainte de a disputa primele meciuri test.

Liga Naţională de handbal feminin se va relua la sfârşitul săptămânii viitoare, când sunt programate meciurile primei etape a returului sezonului regulat.

Urmăriți în continuare o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu