Haltere / Sportivul bistriţean Răzvan Martin a fost depistat dopat

Halterofilul Răzvan Martin a fost depistat pozitiv la un control antidoping, iar medaliile cucerite anul acesta la europene i-au fost retrase

Halterofilul bistriţean Răzvan Martin a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping, efectuat la Campionatul European de la Tirana (Albania), din acest an. La această competiţie Răzvan Martin obţinuse două medalii, la categoria 77 de kilograme, aur la stilul ridicat şi bronz la total.  Martin a fost de altfel singurul reprezentant al României care a reuşit să cucerească titlul continental.

 

Ieri Federaţia Internaţională de Haltere a dat publicităţii lista sportivilor depistaţi dopaţi, iar printre aceştia se numără şi Răzvan Martin, sportiv care şi-a început cariera la Cluj. Alături de el a mai fost depistată pozitiv Elena Andrieş, triplă medaliată la Tirana. Cei doi au folosit stanozolol, o substanţă interzisă de forurile sportive mondiale.

 

Răzvan Martin are 22 de ani şi un palmares de invidiat. Medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, de anul trecut, trei medalii de argint la Campionatele Europene din 2011 şi trei de aur la europenele de anul trecut. Medaliile cucerite anul acesta la Tirana i-au fost retrase.

Distribuie:

Postaţi un comentariu