Haltere / Denisa și Ionuț Felecan, titanii Clujului

Denisa și Ionuț Felecan, fiică și tată, elev și profesor, un singur scop: o medalie olimpică / Foto Dan Bodea

Denisa Felecan are doar 17 ani și o colecție impresionantă de medalii. Nici nu e de mirare, doar e pregătită de tatăl ei, Ionuț Felecan, unul dintre cei mai apreciați antrenori de haltere din România. Împreună și-au propus să aducă la Cluj aurul olimpic de la Rio.

Cinci tone pe zi pentru un vis
Pe Denisa Felecan nu am putut să o găsim într-un mall, probând cele mai noi ținute din colecția de iarnă. Nici în vreo cafenea nu i-am dat de urmă. Am găsit-o în schimb în laboratorul de campioni al tatălui ei, Ionuț Felecan, care într-o încăpere rece și neprimitoare modelează viitorii titani ai României.

Lucrează non-stop alături de fiica lui, una dintre puținele sportive care a câștigat simultan titlul național la două discipline diferite, judo și haltere. Sportul nu îi ocupă întru totul timpul și mintea. Denisa Elevă în clasa a XI-a la Liceul Lucian Blaga din Cluj-Napoca și are rezultate foarte bune la învățătură.

Rutina zilnică se consumă între orele de la școală și orele de antrenament. Rar mai are timp pentru ea sau pentru prieteni. Și chiar dacă de curând a căștigat trei medalii europene (două de aur și una de argint în Lituania), Denisa știe că o carieră în sport se termină, mai devreme sau mai târziu. Tocmai în această idee, clujeanca trage tare la școală pentru a putea urma Facultatea de Litere. Este pasionată de literatură și chiar plănuiește chiar să scrie o carte după ce își va încheia cariera.

„Nu va fi o carte obișnută și personajul principal sigur nu va fi un halterofil. Sportivul tipic, știe toată lumea, că nu citește nu e interesat de literatură sau filozofie. Ei, uite că eu sunt, sunt altfel. Îmi place să ascult muzică, îmi place muzica rock, nu prea am timp să ies în cluburi”, spune Denisa, care până la această dată, este cea mai titrată sportivă a județului în probele olimpice.

Omul bun la toate și mai presus de toate tată
Ionuț Felecan este unul dintre cei mai apreciați antrenori de haltere din Cluj și din țară. An de an sportivii lui urcă pe podium la campionate europene, în timp ce competițiile naționale sunt dominate copios de elevii săi. Mulți dintre halterofilii pregătiți de el revin în sala de antrenament cu medalii dintre cele mai strălucitoare, însă perla coroanei este fiica lui, Denisa Felecan care, la nivel național a dominat două sporturi atipice fetelor: judo și haltere, avându-l alături pe tatăl ei care îi este confident, medic, nutriționist, psiholog și nu în ultimul rând antrenor. Împreună formează o echipă de invidiat care zi de zi depășește orice greutate în vederea realizării scopului suprem: participarea cu success la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

„Ca performanțe deja m-a întrecut. Ea are peste 40 de medalii la naționale, două de aur și una de argint la europene. Sperăm să vină niște medalii și mai importante, la mondiale și evident la olimipiadă. Dacă va fi să aduce Clujului o medalie olimpică vom fi cei mai fericiți. Rămâne de văzut dacă o vom aduce de la Rio sau de la Tokyo”, spune Ionuț Felecan, deținător a peste 10 titluri naționale și un bronz european.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea la unul dintre antrenamentele Denisei.

[nggallery id=250]

Distribuie:

Postaţi un comentariu