Grigoraş nu vede cu ochi buni amânarea etapei: „Mi se pare o prostie”

FC Braşov - CFR Cluj, din etapa a 15-a, riscă să se joace pe timp de ceaţă, la fel ca anul trecut / Foto: Dan Bodea

Petre Grigoraş contestă decizia Comitetului de Urgenţă al FRF de a amâna etapa a 15-a, la cererea expresă a lui Victor Piţurcă. Tehnicianul recunoaşte însă că interesul naţionalei trebuie pus pe primul plan.

Victor Piţurcă a mai câştigat un război cu cluburile din Liga I. Selecţionerul a cerut Federaţiei Române de Fotbal amânarea etapei a 15-a pentru a pregăti dubla decisivă cu Grecia, iar membrii Comitetului de Urgenţă s-au conformat. Dacă România va câştiga barajul, partidele din Liga I se vor disputa în decembrie şi ianuarie, iar în cazul în care ratează calificarea atunci meciurile vor fi programate în vara lui 2014.

Decizia a stârnit însă numeroase reacţii negative din partea oficialilor echipelor din Liga I. Petre Grigoraş a comentat ironic hotărârea forului fotbalistic. Tehnicianul se teme că jocul echipei sale ar putea avea de suferit odată cu amânarea etapei, în condiţiile în care CFR a reuşit să lege două victorii la rând şi se afla pe un trend ascendent. „Mi se pare o prostie să amâni etapa. Când o să se joace meciurile? În vară sau în 25 decembrie? Poate jucăm fotbal în sală, dar, din păcate, nu avem nici săli. Eu aş propune să se organizeze un turneu de două-trei zile pe Naţional Arena, decât să jucăm pe gheaţă. Dacă se strică terenul, îl înlocuieşti şi gata. Gândiţi-vă că nu multe echipe au sisteme de încălzire, ce fotbal poate să se joace pe timp de iarnă? E o decizie nepotrivită, dar până la urmă binele echipei naţionale primează”, a declarat Petre Grigoraş pentru Transilvania Reporter.

„Nu trebuie să-i subestimăm pe greci!”

Tehnicianul merge pe mâna României în dubla cu Grecia, dar îi avertizează pe „tricolori” că nu vor avea o misiune facilă în faţa elenilor. „Cred într-o calificare, putem să reuşim acest lucru. Nu trebuie însă să-i subestimăm pe greci. Am făcut-o şi cu Slovenia şi aţi văzut ce s-a întâmplat. Sincer, avem mai multe şanse cu Grecia decât am fi avut-o cu Portugalia, de exemplu. Dar nu e niciun avantaj că jucăm meciul decisiv la Bucureşti. E o aberaţie. Va fi o dublă foarte grea, echilibrată. Trebuie să tratăm foarte serios aceste jocuri, pentru că o calificare la Mondial ar fi fantastică pentru fotbalul românesc”, a atenţionat Grig.

„Să ne gândim la primele două locuri? Haideţi să fim serioşi!”

CFR a înregistrat la Piatra Neamţ a patra victorie din acest sezon, însă Grigoraş nu se îmbată cu apă rece. Antrenorul „vişiniilor” susţine că echipa sa mai are mult de muncit pentru a-şi reveni la forma de altădată. Tehnicianul susţine că şefii din Gruia nu i-au trasat niciun obiectiv. „Am câştigat doar două meciuri consecutive, şi ce? Sunt doar şase puncte, dar tot pe locul opt am rămas. Dacă ai legat două victorii nu înseamnă automat că trebuie să te gândeşti deja la locul doi sau primul loc. Haideţi să fim serioşi! Conducerea nu mi-a trasat niciun obiectiv. S-a tot vorbit că o să fiu demis după prima etapă, dar sunt la Cluj de mai bine de două luni”, a reacţionat Grig, care aşteaptă însă un succes al elevilor săi cu Astra Giurgiu.

„Suntem într-o creştere de formă. Am trecut cu bine de două finale, dar urmează o a treia, cea cu Astra. Întâlnim o echipă valoroasă, periculoasă de la mijloc în sus. Trebuie să fim pregătiţi sută la sută pentru a reuşi o nouă victorie, care ne-ar destinde puţin. Dacă vom avea aceeaşi atitudine ca în jocurile cu Oţelul şi Ceahlăul, sigur vom câştiga”, a subliniat Petre Grigoraş.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu