Grigoraş: „Dacă nu voi gestiona situaţia echipei, plec singur”

Grigoraş speră ca aventura sa la CFR să fie de lungă durată, în comparaţie cu cea a lui Rednic, care a fost demis după doar patru etape. Grig va debuta pe banca feroviarilor tocmai într-un derby cu Steaua, dar acest lucru nu îl sperie.

 

REPORTER: Domnule Grigoraş, v-aţi aşteptat ca cei de la CFR să apeleze la dumneavostră?

Petre Grigoraş: A fost o decizie surprinzătoare. Nu mă aşteptam într-o perioadă atât de scurtă să reintru în circuit. Am fost solicitat şi mă bucur că au încredere în potenţialul meu atât domnul Mureşan, cât şi domnul Paszkany. Sper să nu dezamăgesc, ştiu ce mă aşteaptă, ştiu că nu va fi deloc uşor. CFR e o echipă cu pretenţii, a cucerit multe cupe şi trofee, istoria te obligă să speri la rezultate bune şi la câştigarea unor trofee. Ştiu că momentan este o situaţie extrem de delicată, dar am încredere în mine şi în lotul de jucători. Timpul va demonstra dacă am dreptate sau nu. Îmi doresc ca echipa să joace un fotbal de calitate, să apară şi rezultatele.

În cât timp credeţi că veţi reuşi să revitalizaţi echipa?

E foarte greu, pentru că a început deja campionatul. E dificil şi pentru mine, pentru că nu îi cunosc pe toţi. Pe o parte din ei îi ştiu destul de bine, cu unii dintre ei am şi lucrat, dar e greu să faci într-un timp foarte scurt să meargă totul ca pe roate.

 

„CFR, e cea mai mare provocare a carierei”

 

Ce înseamnă pentru dumneavoastră venirea la CFR?

Ecea mai mare provocare a carierei, ţinând cont de valoarea echipei şi istoria recentă a clubului. Voi vedea la final dacă într-adevăr vom reuşi ceea ce ne-am propus. Sper din tot sufletul să reuşim.

Veţi debuta tocmai cu Steaua…

Sunt un tip norocos, voi debuta cu Steaua, un adversar facil (râde). Cele mai uşoare meciuri sunt acelea cu adversari puternici. Dacă reuşim un rezultat favorabil, e perfect pentru noi. În această săptămână o să fac tot posibilul să le redau jucătorilor încrederea în forţele proprii. Nu mergem la Bucureşti ca victime sigure. CFR are un nume, a demonstrat de atâtea ori că se poate bate de la egal la egal cu orice echipă din lume, nu numai din ţară. Cunoaştem valoarea Stelei, sunt într-o formă foarte bună, sunt pe val, formează un grup extrem de unit şi puternic, dar nimic nu e imposibil în fotbal. Trebuie să fim încrezători şi dornici de un meci mare. I-am văzut cu Dinamo şi în meciurile precedente. Nu plecăm de la premiza că pornim cu şanşa a doua, mai bine nu ne mai prezentăm la meci.

Ce sistem veţi adopta? Rednic a folosit 4-4-2…

Nu ştiu deocamdată ce sistem voi folosi. Pe jucători nu-i va da peste cap o schimbare a strategiei. Îi dai peste cap numai dacă îi pui să facă tumbe. La CFR sunt jucători profesionişti, cu experienţă, care au jucat de-a lungul vremii după mai multe module de joc. Se pot adapta din mers.

Răduţ şi Nistor mai vin la Cluj?

Ştiu că am declarat că l-aş lua pe Răduţ cu mine oriunde aş antrena, dar acum nu s-a pus problema. Dacă va fi nevoie vom avea o discuţie cu conducerea şi vom lua o decizie. Normal că orice antrenor şi-ar dori să aibă jucători pe care îi cunoaşte, dar cred că lotul actual e suficient de puternic, am de unde să aleg pentru a forma o echipă competitivă.

Pe Cadu aţi avut vreme să-l cunoaşteţi?

Pe Cadu îl cunosc de opt ani de când e în România. Îl ştiu ca şi adversar, iar acum o să-mi fie şi elev. Sper să putem colabora foarte bine, dar nu îmi fac griji din acest punct devedere. Dacă nu o să fiu în stare să gestionez situaţia echipei, înseamnă că nu am ce căuta aici! Nu mă interesează ce s-a întâmplat înainte, mă interesează ce se întâmplă începând de astăzi (ieri, n.red).

Vă vedeţi câştigând titlul cu CFR?

Prima dată trebuie să cred în echipă şi în mine. Dacă rezultatele vor fi satisfăcătoare, vom vedea. E greu acum să-mi fac o imagine proprie vizavi de valoarea lotului.

 

„Toţi sunt de vină pentru rezultatele slabe din acest sezon”

 

Cine credeţi că e vinovat pentru rezultatele din acest sezon?

Se vede în clasament că s-au pierdut puncte importante, dar nu mai putem face nimic ca să le recuperăm. Aşa a fost să fie, nu trebuie să găsim doar un vinovat acum. Toţi sunt vinovaţi, toţi au contribuit la aceste meciuri mai puţin reuşite. Important e să găsim soluţia să nu se mai întâmple. Trebuie să tratăm fiecare meci cu seriozitate şi cu maximum de încredere.

Vi se pare că jucătorii stau prost cu condiţia fizică?

M-am uitat la meciurile CFR-ului, dar nu într-un mod expres. Încă nu am avut timp să evaluez fiecare jucător în parte. Îi iau de la zero pe toţi. Nu e niciunul prima sau a cincea variantă, toţi sunt pe picior de egalitate. Cei care se vor adapta mai bine cerinţelor mele, aceia vor juca, indiferent de numele, naţionaliatea şi vârsta acestora.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu