Golf / Tiger Woods, desemnat jucătorul anului

Foto: theepochtimes.com

Tiger Woods a fost desemnat cel mai bun jucător de golf al anului din circuitul PGA, în timp ce compatriotul său Jordan Spieth a primit titlul de cel mai bun tânăr jucător.

Este pentru a 11-a oară în cariera sa când jucătorul de 37 de ani a primit acest titlu onorific, de data asta după un sezon remarcabil în cursul căruia a câștigat 5 turnee din 16 disputate în circuitul PGA.

”A fost un an fantastic. Este un sentiment incredibil să fii ales de colegii tăi și să ai respectul lor. Asta mă face foarte umil”, a declarat americanul, care i-a devansat pe compatrioții săi Matt Kuchar și Phil Mickelson, pe australianul Adam Scott și pe suedezul Henrik Stenson.

Deși nu a câștigat un turneu Major de la US Open-ul 2008, Woods deține 79 de titluri PGA, cu trei mai puțin însă față de recordul lui Sam Snead.

La categoria ”rookies”, americanul Jordan Spieth (20 ani) a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător. La primul său an la profesioniști, texanul a devenit la 19 ani cel mai tânăr jucător, care în ultimii 80 de ani a câștigat un turneu din circuitul PGA, ”John Deere Classic”.

Clasat pe locul 809 mondial în 1 ianuarie 2013, Spieth a cunoscut un progres extraordinar grație celor 9 turnee în care a terminat în primii 10, aflându-se acum pe locul 21 în clasamentul mondial.

Distribuie:

Postaţi un comentariu