Gloria Bistrița părăsește Cupă României pe ușa din dos

Gloria Bistrița a înregistrat o umilință istorică în fața maramureșenilor de la Avântul Bârsană, fiind eliminați din Cupa României. (foto: acfgloria.ro)

Pentru Gloria Bistrița, Cupa României se transformă tot mai mult într-o competiție a umilințelor. După ce în urmă cu doi ani au fost eliminați de amatorii de la Voința Livezile (2-3) iar anul trecut au pierdut cu 0-4 meciul din șaisprezecimi cu Ceahlăul Piatra Neamț, ediția din acest an i-a adus pe cei de la Avântul Bârsana în situația de a curma prematur aventura Gloriei în cupă, după 2-3 în Maramureș.

Cu o echipă în care niciunul dintre titularii din meciul cu CSU Craiova nu s-a regăsit, deplasarea în Maramureș părea totuși o simplă formalitate pentru bistrițeni, care întâlneau o echipă ce evoluează în Liga a IV-a.

Pe un teren care arăta mai mult a ogor, bistrițenii conduși de pe margine de duo-ul Negrean&Coroian au început meciul cum nu se poate mai prost, Ghiță marcând în minutul 30 pentru amfitrioni. Până la pauză Chibulcutean a reușit să egaleze dar calvarul a început abia după pauză. Două penalty-uri provocate de Dinu Sânmărtean și Patca corelate cu eliminearea ulterioară a lui Sânmărtean au adus panica în echipa alb-albaștrilor.

La scurt timp, Sebi Rus a reușit să reducă din handicap, marcând golul 2 al Gloriei. Ultima șansă de a trimite meciul în prelungiri a fost însă irosită de atacantul „vampirilor”, Olimpiu Bucur, care a irosit un penalty, șutând pe lângă poartă.

S-a terminat 3-2 pentru Avântul Bârsana, și Gloria consemnează o nouă umilință în Cupa României așa cum și tehnicianul bistrițenilor, Sandu Negrean, a recunoscut:

„Este un rezultat rușinos. Vina este a noastră, a staff-ului, dar și a jucătorilor. Scuzele nu își au rostul atunci când te bate o echipă ai cărei jucători se antrenează o data pe săptămână după ce vin de le servici și apoi intră pe teren și câștigă. Chiar dacă nu au jucat titularii astăzi, toți sunt jucătorii Gloriei și trebuia ca astăzi să joace ca atare. Trebuia să căștigăm  și dacă ne dădeau arbitrii gol. Și dacă dădeau cei de la Avântul 5 goluri, noi trebuia să dăm 6. Am jucat fără determinare, fără atitudine. Fotbalul este pentru barbați și noi ne-am prezentat astăzi ca niște domnișoare”, a tunat tehnicianul Sandu Negrean.

Eliminarea din cupă este cu atât mai regretată de tehnician, cu cât în următoarea fază Gloria ar fi putut întâlni o echipă puternică din prima ligă, care ar fi atras publicul bistrițean la stadion: „Nu este deloc bună această eliminare, nu ne ajută cu nimic. Aveam șansa să aducem la Bistrița o echipă bună, Steaua de exemplu, și astfel să avem un spectacol frumos pentru public. Dar pentru noi s-a terminat. Jucătorii trebuie să se trezească dacă nu vor să rămână la stadiul de speranțe. Cu simpla prezență pe teren nu poți câștiga meciuri, trebuie să joci și fotbal”, avertizează Negrean.

Jucătorii Gloriei nu au prea mult timp să își lingă rănile din Maramureș, Gloria urmând să primească sâmbătă de la ora 11:00, vizita celor de la Minerul Motru, într-un meci contând pentru etapa a II-a a ligii secunde: „Trebuie să găsim o modalitate de a-i remonta pe jucători, pentru că ne așteaptă un meci foarte greu cu o echipă care a produs una dintre marile surprize ale primei etape (n.r Minerul Motru a învins cu 4-0 CS Mioveni). O echipă de talia noastră ar trebui totuși să câștige. Vrem promovarea și nu ne putem permite să pierdem puncte acasă”, a mai declarat antrenorul bistrițenilor.

[stextbox id=”custom” caption=”„Primul 11” al Gloriei”]Oghinciuc – Dinu Sănmărtean, Chibulcutean, Berceanu, Echim (Vălean 46) – Constantin Roşu, Antonescu (Patca 46), Părăvan, Olimpiu Bucur – Mariş, Brumă (Sebi Rus 75)[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu