FOTO/ Gloria Bistrița câștigă în prelungiri derby-ul local cu Olimpia Satu Mare și termină turul pe locul doi

Foto: Radu Hângănuț

Gloria Bistrița a reușit să câștige ultimul meci al turului de campionat, disputat în compania Olimpiei Satu Mare, scor 2-1, într-o partidă contând pentru etapa a 11-a a Seriei a-II-a din eșalonul secund. Meciul a fost unul cu un final de infarct, bistrițenii izbutind să smulgă cele 3 puncte la chiar ultima fază a partidei după ce egalaseră cu trei minute înainte de epuizarea timpului regulamentar.

Gloria Bistrița, ocupanta poziției a treia din clasament înainte de acest meci, venea după o înfrângere în deplasarea de la Târgu Mureș, 1-2 cu formația locală, în timp ce Olimpia Satu Mare încerca să obțină o victorie care să o readucă pe unul dintre primele 6 locuri care asigură intrarea în play-off. La meci a fost prezentă și o galerie a Olimpiei Satu Mare, formată din 15 suporteri care și-au încurajat favoriții pe tot parcursul meciului.

Prima repriză a fost una dintre cele mai slabe jucate de bistrițeni în acest tur de campionat. Cu o apărare care a scârțâit la fiecare incursiune în bandă a lui Budăcan, Olimpia nu a avut totuși mari probleme ca urmare a numeroaselor inexactități tehnice ale atacanților Gloriei care au îngropat fiecare fază de atac prin driblinguri nereușite sau pase greșite.

Sătmărenii au dat lovitura în minutul 67 al partidei, prin Vlad Bujor care a profitat de greșeala de marcaj a lui Țârcă și de ieșirea neinspirată a lui Albuț, deschizând astfel scorul în partida de la Bistrița. „Alb-albaștri” reintră în joc prin reușita lui Brumă care fructifică o centrare în careul mic a lui Negruț, aducând o egalare nesperată pentru gazde (minutul 87)

Finalul a fost unul interzis cardiacilor, fotbaliștii Gloriei instalându-se în jumătatea de teren a Olimpiei, în speranța unui gol izbăvitor. La ultima fază a jocului, o lovitură liveră executată excelent de Mădălin Stancu îl găsește în careu pe Marian Chițiu care cu o lovitură de cap bine plasată reușește să-l învingă pe Bogdan Miron și să aducă echipei sale o victorie în care nimeni nu mai credea (minutul 90+3)

„A fost  un meci foarte greu cum ne și așteptam după partida de la Târgu Mureș pe care am dominat-o și meritam să o câștigăm. Nu am reușit să ne refacem din punct de vedere fizic și asta s-a văzut pe teren îi felicit pentru că au crezut până la sfârșit că putem câștiga. Ne era frică doar de oboseală. Vine meciul cu Craiova, care are 7 victorii consecutive, dar vrem să câștigăm. A fost un tur început greoi, puteam avea rezultate mult mai bune, nu mai vreau să vorbesc despre motiul pentur care nu avem mai multe puncte. Puteam să fim pe primul loc la câteva puncte în față. În ultimele patru partide am fost dezavantajați constant. Nu știu dacă aceste greșeli au fost întâmplătoare.  Avem un lot valoros care poate să progreseze mult și să crească”, a declarat după meci Cristian Coroian, antrenorul Gloriei Bistrița.

„E greu să pierzi în minutul 90 și ceva. Ce să zic, mai ales băieții sunt cu moralul la pământ după un meci în care au jucat bine și au pus probleme Gloriei, care se bate la promovare. Puteam să câștigăm dar Gloria Bistrița a avut astăzi mai multă șansă. Ei au fost mai inspirați ca noi și au câștigat după ce noi am controlat jocul aproape 90 de minute. Îmi pare rău că nu am putut oferi galeriei un rezultat bun”, a conculzionat Tiberiu Csik, tehnicianul Olimpiei Satu Mare.

Cu această victorie, Gloria bistrița încheie turul pe locul 2 (20 puncte), la patru puncte în urma lui CS U Craiova (24 de puncte), în timp ce Olimpia Satu Mare rămâne pe poziția a 8-a, cu 14 puncte, la două lungimi în sptele Universității Craiova, echipă care ocupă ultimul loc de play-off.

[stextbox id=”custom” caption=”Echipele de start”]

Gloria Bistrița:  Albuţ;Ţîrcă, Hlinca, Chibulcutean, Polgar – Nalaţi (Stancu ’65), Feher – Budăcan (Negruţ ’65), Roşu  (Bucur ’75), Chiţu – Brumă

Olimpia Satu Mare: B. Miron – M. Bălău, Mureşan, C. Ene, Iuhas – Gavrilescu, Svarczkopf, Villand -Bujor – J. Kinczel, Zsiga. Antrenor: Tiberiu Csik

[/stextbox]

Mai jos puteți viziona o galerie foto de la meci, realizată de Radu Hângănuț.

[nggallery id=275]

Distribuie:

Postaţi un comentariu