Giganții se întorc. România va înfrunta Spania, anul viitor, la Cluj-Napoca

Foto: Dan Bodea (arhivă)

E adevărat, Spania se întoarce la Cluj! În 20 februarie 2020, România va primi vizita Spaniei într-un joc din cadrul calificărilor pentru Campionatul European din 2021. Conform anunțului oficial, de azi, al Federației Române de Baschet, disputa va avea loc în BTarena din Cluj-Napoca. România se află în Grupa A a calificărilor, alături de Spania, Israel și Polonia. Prima etapă va avea loc în 20 februarie, iar adversara Vulturilor este chiar campioana mondială în exercițiu.

Un cadou pentru fanii baschetului
Echipa națională masculină de baschet a României a fost repartizată, conform tragerii la sorți, în grupa A în preliminariile Eurobasket 2021, alături de Spania, Israel și Polonia, iar prima etapă va avea loc în 20 februarie. „Vulturii”, așa cum sunt alintați uriașii de sub panou ai României, vor înfrunta în chiar prima etapă campioana mondială, Spania.

Încă de la jumătatea lunii noiembrie Federația Română de Baschet a trimis o solicitare pe adresa Primăriei Cluj-Napoca, prin care își exprima dorința de a organiza în Sala Polivalentă BTarena acest meci, iar Consiliul Local a avizat pozitiv această solicitare. Cele două echipe naționale s-au înfruntat ultima oară la data de 5 septembrie 2017, într-un meci din grupa C a Eurobasket, găzduit tot de Polivalenta din municipiu.

Atunci, spaniolii s-au impus cu 91-50 (cel mai drastic eșec al Vulturilor la competiția amintită), iar la finalul întrecerii și-au adăugat în palmares a 13 medalie continentală, bronz, după ce a dispus în finala mică de Rusia cu 93-85. Campioana mondială în exercițiu, câștigătoare a trei din ultimele cinci ediții a Eurobasket și medaliată la fiecare din ultimele șase turnee finale ale Campionatului European de baschet masculin la nivel de seniori, reprezentativa Spaniei pornește indiscutabil cu prima șansă în confruntarea cu formația României astfel că, meciul poate fi catalogat ca un dar de început de an pentru suporterii baschetului din Cluj și din împrejurimi.

Spania este una dintre cele mai de succes echipe naționale din lume, în materie de baschet. În urmă cu aproximativ două luni, Spania a cucerit al doilea titlu mondial din istorie, după ce a învins la Beijing primul cinci al „Pumelor” din Argentina, scor 95-75. De-a lungul vremii Spania a cucerit un total de 13 medalii europene, din care 3 de aur, iar la Cupa Mondială de Baschet a fost prezentă de 12 ori, reușind să-și adjudece trofeul de două ori (2006 și 2019). Tot 12 participări au adunat ibericii și la Jocurile Olimpice de vară, terminând de patru ori pe podium.

Distribuie:

Postaţi un comentariu