Generația norocoasă! Moruțan, despre tragerea la sorți pentru EURO 2021

Foto: Dan Bodea

Echipa națională de fotbal U21 a României a avut parte de o tragere la sorți norocoasă pentru preliminariile EURO 2021, care va avea loc în Ungaria și Slovenia. Naționala pregătită de Mirel Rădoi s-a aflat în urna a doua valorică, pe baza rezultatelor din ultimele trei campanii de calificare și a avut parte de cea mai norocoasă tragere la sorți din ultimii ani. „Tricolorii mici” au evitat cele mai importante echipe ale Europei, din prima urnă: Germania, Anglia, Franța, Spania, Italia, Portugalia sau Croația și vor întâlni Danemarca, dintre reprezentativele cotate cu prima șansă.

Grupă accesibilă
Conform tragerii la sorți de la Nyon, România va face parte din grupa a 8-a, alături de Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord şi Malta. Startul preliminariilor se va da pe 18-20 martie 2019, dar echipele calificate la turneul final al EURO 2019, printre care se regăsește și România, vor intra în preliminarii abia din luna septembrie a anului viitor. Ultimele meciuri din grupa preliminară să se joace în intervalul 5-13 octombrie 2020. La Campionatul European se vor califica naționalele care vor câștiga cele 9 grupe.

Cele mai bune două locuri 2 vor disputa un baraj în dublă manșă pentru a stabili a zecea echipă calificată. Ungaria și Slovenia sunt calificate din oficiu, din postură de țări gazdă. Meciurile de baraj se vor disputa în perioada 9-17 noiembrie 2020. Până la debutul preliminariilor Campionatului European din 2021, România U21 va juca la CE din Italia și San Marino, de anul viitor. La turneul final din peninsulă „Tricolorii mici” au fost repartizați în Grupa C, alături de Croația (pe care o va întâlni în 18 iunie 2019), Anglia (meci programat în 21 iunie 2019) și Franța (meci programt în 24 iunie 2019).

Între jucătorii care vor fi eligibili să joace la EURO 2021 se numără și clujeanul Olimpiu Moruțan. „Orice adversar poate pune probleme, eu n-aș zice că este o grupă neapărat ușoară. Da, am avut noroc că nu am căzut cu Germania, Spania, sau Franța, dar nici Ucraina nu este o echipă deloc de neglijat. Eu nu am amintirile cele mai plăcute când mă gândesc la Ucraina”, a declarat Moruțan, făcând referire la episodul din luna martie a acestui an când, într-un meci contra Ucrainei, din preliminariile Campionatului European U19. Atunci, Moruțan a deschis scorul în minutul 76, dar și-a scos tricoul de bucurie și a primit cartonașul galben.

Cum clujeanul mai avea un avertisment, cel de al doilea galben a dus automat la eliminarea fotbalistului. Ucraina a marcat în minutele 84 și 90+2 și s-a calificat la turneul final în detrimentul României.„Am trecut peste acel episod. Acum îmi doresc să fiu în lotul României la Europeanul de anul viitor, din Italia și apoi să ajut echipa națională în preliminariile pentru EURO 2021. Oricine poate greși, important este să ridicăm capul și să mergem mai departe. Eu cred că suntem o generație foarte bună și vom face o figură frumoasă și în Italia și în preliminariile pentru Ungaria și Slovenia”, a încheiat Olimpiu Moruțan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu