Garantul promovărilor joacă la construcție

Universitatea Cluj a inhalat o gură zdravănă de oxigen grație celor trei jucători convocați la loturile naționale ale României. „Șepcile roșii” au obținut amânarea jocului cu UTA, una dintre cele mai în formă echipe ale acestui început de campionat al eșalonului secund, și-a reconfigurat, temporar, banca tehnică, dar se confruntă cu mari probleme de lot odată cu plecarea a jumătate din „lotul portughez” al fostului manager sportiv Octavian Morariu.

Ca de obicei, la greu a fost rechemat sub arme Adrian Falub. Tehnicianul care a promovat gruparea universitară, odată în Liga 1 și altă dată în Liga 2, este doar interimar, adevăratele atribuții fiind acelea de a construi o echipă capabilă să reintre în lupta pentru promovare.

„Sper să fie cel mai scurt mandat al meu!”
Adrian Falub este trup și suflet alături de ”U”. A îmbrăcat tricoul cu ”U” în dreptul inimii în perioada 1989-1996, respectiv 1997-1998. 2006-2007, 2015 și septembrie 2017 – octombrie 2018 sunt celelalte trei perioade ale lui Falub în organigrama clubului, în funcția de antrenor. În primul mandat a promovat trupa „Șepcilor roșii” în primul eșalon.

În 2015 a dus echipa până în finala Cupei României într-unul din cele mai grele momente din istorie. În toamna anului 2017 primea pentru a treia oară echipa pe mână. A promovat în eșalonul secund, dar a fost înlăturat după etapa a 13-a a sezonului 2018/2019, deși echipa era neînvinsă de șapte meciuri. Realizările lui pe banca Universității îl îndreptățesc să fie alesul conducerii, dacă a mai rămas cineva prin birourile clubului. Într-un interviu acordat site-ului oficial, Adrian Falub a surprins prin sinceritate:

Foto: Dan Bodea

„Sper ca acesta să fie cel mai scurt mandat din viața mea pe banca tehnică a unei echipe. Nu știu dacă a înțeles toată lumea foarte exact și de aceea o spun explicit: sunt antrenorul interimar al echipei. Rolul meu în pregătirea sportivă a Universității se încheie în momentul în care vom găsi antrenorul cu care să plecăm la drum într-un proiect de lungă durată. Eu stau acum pe bancă doar conjunctural, pentru că nu puteam acționa impulsiv și să numim un antrenor sub presiunea timpului”, a explicat Falub.

Concret, antrenorul care a reușit cele mai multe promovări în Liga 1, în cariera de antrenor, are în noul mandat rolul „decarului” veritabil, omul care construiește și dă culoare în jocul unei echipe de fotbal. „Sunt bucuros că am venit pe o altă funcție, cea de manager sportiv. Responsabilitatea postului este imensă, de felul în care voi forma lotul Universității, de calitatea jucătorilor pe care eu îi voi considera demni de a juca la <<U>>, depinde succesul nostru.

Alături de viitorul antrenor îmi voi asuma îndeplinirea obiectivului. S-a pornit la drum cu un obiectiv clar, promovarea, dar după cinci etape avem patru înfrângeri fără gol marcat. Nu neapărat ne schimbăm obiectivul, însă avem alte priorități. Primordial este să începem să câștigăm meciuri, să strângem puncte și să reușim să ieșim din această criză. Băieții mei trebuie să înțeleagă că sunt la un club la care locul 3 ocupat la finalul sezonului trecut e considerat o contraperformanță, un rezultat prost. Un rezultat pe măsura Universității este prima poziție, dar astăzi nu putem vorbi despre așa ceva”, a punctat Falub.

Ipoteză șocantă lansată de Cornel Dinu
Pe lângă problemele interne, Universitatea Cluj are în lot doar 17 jucători și un antrenor interimar pe bancă, „Șepcile roșii” pare să aibă adversari de temut în cel mai înalt for fotbalistic al țării. O ipoteză cel puțin interesantă a fost plasată discret în media sportivă de fostul selecționer și antrenor al Universității, Cornel Dinu.

Foto: Dan Bodea

„Eu am o informație mult mai interesantă. Că la U Cluj, în partea cealaltă, și, repet, de la oameni de calitate, de onoare, că mai are țara asta oameni, dar sunt ascunși, că e mizeria prea mare, și care mi-au spus: <<Federația, prin domnul secretar, ar fi transmis la U Cluj, că dacă nu-l pune pe Stanciu (Daniel Stanciu, fost director sportiv al rivalei CFR Cluj – n.a.), nu intră U Cluj în Liga 1”, a declarat Cornel Dinu la postul Telekomsport.

Legenda clubului Dinamo a fost selecționer al naționalei României, și antrenor la Universitatea Cluj în 1989. Cel „împins” de la spate de federali este nimeni altul decât Daniel Staniu, ultima oară director sportiv la CFR Cluj și analist sportiv la televiziunea Digisport. În lumea fotbalului se zvonește că protectorul lui Stanciu este federalul Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct Federației Române de Fotbal, cel care l-a propus și clubului FK Csikszereda, nou-promovată în Liga 2. Contactat de Prosport președintele Universității Cluj, Radu Constantea, a declarat că nu are cunoștință de vreun astfel de demers.

4 promovări a bifat Adrian Falub în primul eșalon, cu ”U” Cluj, Unirea Alba Iulia, FCM și ASA Târgu Mureș

Distribuie:

Postaţi un comentariu