Galerie Foto/ „Urșii”, fără replică în fața clujenilor. ”U” BT Mobitelco – Timba Timișoara 87-63

Mobitelco a ajuns la cea de-a treia victorie din acest sezon/ Foto: Radu Hângănuț

Baschetbaliștii de la ”U” BT Mobitelco au trecut fără probleme de timișorenii de la Timba, scor 87-63 (12-14, 26-17, 22-13, 27-19), într-un meci din cadrul etapei a V-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Dorin Pintea a început partida cu un „prim cinci” format din Cuic, Hargrove, Silvășan, Kuburovic și Baciu, în timp ce Bogdan Murărescu i-a trimis în teren pe Florveus, Tasic, Popa, Pătru, respectiv Bridgewaters.

În fața a aproximativ 1.700 de spectatori, disputa din „Horia Demian” a început extrem de slab, în special din punct de vedere al gazdelor, aceștia reușind să înscrie primele puncte abia după trei minute scurse din joc. Tehnicianul „urșilor” le-a impus elevilor săi un stil defensiv agresiv în terenul advers, iar în jumătatea proprie să treacă automat în zonă. Strategia s-a dovedit a fi una de bun augur, oaspeții terminând în avantaj primul sfert, scor 14-12.

Pauza dintre sferturi a fost benefică pentru amfitrioni, aceștia din urmă începând actul secund cu motoarele turate la maxim. Clujenii au izbutit în primele trei minute ale sfertului un „run” de 9-0, 21-14. Cuic&co au reușit în cele din urmă să descoase defensiva de tip zonă a adversarilor, punând până la pauza mare un avantaj de șapte puncte între ei și bănățeni, scor 38-31.

Mobitelco și Timba au revenit de la vestiare cu o oarecare relaxare în joc. Cu toate acestea, în marea majoritate a celor zece minute ale sfertului jocul s-a scurs într-o singură parte, la panoul oaspeților. Astfel, înaintea debutului sfertului decisiv tabela din Sala Sporturilor „Horia Demian” înregistra 60-44 în favoarea „alb-negrilor”.

Pentru prima dată de la startul partidei, ardelenii au dus diferența la 20 de puncte. Cursul jocului a continuat sub amprenta gazdelor, motiv pentru care Dorin Pintea i-a trimis în teren și pe jucătorii mai puțini folosiți în meciurile oficiale. În cele din urmă, la finalul unui joc pe care l-au controlat aproape în totalitate, ”U” BT Mobitelco a învins cu 87-63.

Punctele victoriei clujene au fost marcate de Kuburovic 21, Silvășan 16, Hargrove 10, Lalovic 9, Baciu 8, Sparks 6, Cuic 6, Pogăcean 4, Kuti 3, Medvedj 2, respectiv Dragoste 2. De cealaltă parte, din tabăra oaspeților s-a remarcat Bridgewaters cu 28 de puncte, fiind urmat de Tasic cu 14 puncte, Florveus 7, Czmor 6, Popa 4, Pătru 2 și Mihuți 2.

“Valoarea Timbei nu e cea a Sibiului, din fericire pentru noi și din păcate pentru campionatul românesc. Am discutat și cu Perovic, și cu Dorin Pintea, însă încă nu am reușit să rezolvăm problema începuturilor de meci. E greu să joci așa, să recuperezi tot timpul nu știu câte puncte pe parcursul unui meci, pentru că ai început prost primul sfert. De aici înainte, până la ultimul meci, cu Constanța, nu mai avem meciuri ușoare, dar o să le luăm meci cu meci, o să analizăm adversarul și o să dăm tot ce putem pentru a avea o poziționare cât mai bună pentru play-off”, a declarat la finalul partidei, secundul Clujului, Paul Chetreanu.

În urma acestei victorii ”U” BT Mobitelco a acumulat 8 puncte în clasament, în timp ce Timba 6. Etapa viitoare, echipa de pe malul Someșului se va deplasa pe terenul celor de la SCM Craiova, iar Timișoara va primi vizita echipei din Sibiu.

Mai joi puteți vizualiza o galerie foto din timpul partidei realizată de Radu Hângănuț

[nggallery id=233]

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu