Galerie foto/ Un francez, câștigător la Transilvania Rally

Foto: Dan Bodea

Anunțat ca fiind un raliu de spectacol pentru fani, cea de-a patra ediție a Transilvania Rally nu s-a dovedit a fi și o întrecere benefică pentru echipajele românești. După două zile de concurs și aproape 150 de kilometri de traseu, evenimentul s-a încheiat cu o superspecială de asfalt, în incinta parcării Polus Center, iar câștigător în clasamentul general a fost desemnat francezul Francois Delcour.

Peugeot-ul model 207 S2000 condus de Delcour a fost la înălțime încă din prima zi de concurs, pe care francezul a încheiat-o în vârful clasamentului provizoriu, urmat fiind de germanul Manfred Stohl și Simone Tempestini, fiul lui Marco Tempestini. Favoriții publicului însă nu au fost prea norocoși, fostul campion național Bogdan Marișca de la Napoca Rally Academy, fiind nevoit să abandoneze raliul după o ieșire în decor care s-a soldat cu avarii grave la mașina pilotului român.

Ziua a 2 de cursă a avut ca principale atracții întrecerile pe circuitele de la Florești, respectiv super speciala desfășurată la Polus Center. Fanii sporturilor cu motor au năvălit în parcarea complexului comercial, abuzând de aparatele de fotografiat în încercarea de a surprinde spectaculoasele mașini pilotate de cu multă îndrăzneală de concurenți.

Chiar dacă cea din urmă probă specială a fost adjudecată de mezinul NRA, Simone Tempestini, câștigător al raliului a fost încoronat Francois Delcour, urmat în clasamentul general de echipajul Edwin Keleti/Botond Csomortani (Ford Fiesta R5) și, pe ultima treaptă a podiumului, Dan Gârtofan/ Eugen Rotaru (Skoda Fabia S2000).

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu