FOTO/ ”U” Cluj, victorie pentru o generație, în fața rivalei CFR Cluj

Vali Lemnaru a deschis scorul pentr Universitatea Cluj în victoria din derby-ul Ardeaului, împotriva lui CFR Cluj (Foto: Dan Bodea)

Fotbaliștii Universității Cluj au scris o pagină din istoria clubului după victoria cu 2-1 în fața rivalei din oraș, CFR Cluj. Astfel, după 42 de ani de așteptare, clubul universitar câștigă în fața feroviarilo într-un meci în care, așa cum ambii antrenori au recunoscut la final, determinarea și ambiția „studenților” a făcut diferența.

Pe o ploaie torențială începută cu puțin timp înainte de fluierul de start, cele două echipe au început meciul în forță, prima lovitură venind în minutul 15 de la golgeterul lui ”U”, Vali Lemnaru, care cu un șut bine plasat din interiorul careului l-a lăsat fără replică pe portarul CFR-ului, deschizând astfel scorul pe stadionul din Gruia.

Replica gazdelor a venit aproape imediat, în minutul 17, prin reușita atacantului Ogbu, care a fructificat centrarea excelentă venită din banda dreaptă de la Negruț și a marcat al cincilea său gol în acest sezon, aducând egalarea pe tabelă.

În ciuda începutului fulminant de meci, cele două echipe au liniștit jocul și au devenit mult mai precaute, până la finele primei reprize ne mai fiind înregistrată nicio o ocazie mare de gol. După pauză, CFR și ”U” au continuat tatonarea practicând un joc de expectativă. Un fault fără minge comis de căpitanul CFR-ului, Cadu, asupra lui Lemnaru avea să se transforme în faza golului pentru ”U”, Raul Ciupe trimițând din lovitură liberă direct în plasa porții apărate de Felgueiras.

După primirea golului doi, antrenorul lui CFR l-a aruncat în luptă și pe Tade care deși reușit să creeze deranj mare în apărarea studenților la fiecare fază la care a primit mingea, nu a reușit să și marcheze. Cea mai mare șansă de egalare s-a consemnat în minutul 78, când Ogbu a trimis în bară o minge deviată anterior de Rui Pedro.

S-a terminat 1-2 pentru Universitatea Cluj, care reușește, după o pauză de 42 de ani să-și învingă marea rivală, în continuare fără victorie în 2014. Dincolo de statistici, cu această victorie Universitatea Cluj iese din zonă fierbinte a clasamentului, mulțumită golaverajului mai bun și, cel puțin până etapa viitoare, staționează pe primul loc neretrogradabil, 14,  în timp ce CFR Cluj rămâne pe locul 10.

„Suntem bucuroși că am câștigat în fața rivalei și dedic victoria suporterilor pentru că trebuie să fie mândrii de noi. Am încercat să dăm tot ce aveam mai bun și le mulțumesc pentru atmosfera. Felicit și jucătorii pentru atitudine și sunt mandru de ei. Diferența s-a făcut la atitudine și determinarea jucătorilor chiar dacă jucătorii lui CFR sunt jucători cu experiență. Este cea mai importantă victorie din cariera mea. Sărbătorim azi și mâine după care revenim cu picioarele pe pământ pentru că nu am realizat nimic.  Lemnaru a fost determinat și mă bucur că nu ar fi dorit să iasă de pe teren”, a declarat după meci antrenorul Univeristății Cluj, Mihai Teja.

Vasile Miriuță, antrenorul lui CFR Cluj, a pus înfrângerea pe seama ghinionului dar mai ales pe seama lipsei de motivație a jucătorilor care, mulți dintre ei neplătiți de mai bine de trei luni, nu mai joacă la capacitate maximă și riscă să ducă echipa din Gruia spre locurile de retrogradare.

„Și-au dorit mai mult victoria, au fost mai ambițioși. Am luat două goluri pe două greșeli . Păcat, pentru că am revenit repede, am început bine repriza a doua dar am primit gol din faza fixă și din păcate nu s-a putut mai mult astăzi. S-a demonstrat că dacă nu ești cu capul limpede nu poți face nimic. Nu pot să le impun ceva dacă nu-și doresc. Sunt sigur că și-au dorit victoria, dar atât se poate acum. Când am venit aici nu știam de aceste probleme. Am știut că vin să fac performanță dar sunt aceste probleme financiare, cum sunt peste tot, pe care dacă nu le rezolvăm repede, ne va fi foarte greu. Le-am spus băieților că trebuie să facem repede 5-6 puncte ca să nu ne temem de retrogradare. Nu sunt supărat pe Cadu dar adevărul este că nu este cu capul unde trebuie. Sper ca săptămâna asta să remediem problemele cu banii și să începem să câștigăm pentru că dacă jucătorii își primesc banii nu vor mai avea nici un albii pentur cum joacă. Aici ar trebuie să se vadă caracterul unui om, acum, când e greu. Ar trebui să încercăm ca până la vară să tragem împreună și să rămânem în prima Liga”, a declarat tehnicianul lui CFR Cluj, Vasile Miriuță.

Bucurie dusă la extreme

Rivalitatea dintre cele două echipe s-a făcut simțită și la acest meci. Chiar dacă în tribune, cei peste 3000 de supoerterii ai Universității s-au comportat cât se poate de decent în acest context, lăsând la o parte scandările șovine, aceștia și-au dat în petec la pauză și la finalul partidei. Astfel, în pauza meciului, mai mulți fani au vandalizat băile stadionului Dr. Constantin Rădulescu, spărgând chiuvete, wc-uri, sau oglinzi. La finalul meciului, îmbătați de euforia victoriei, mai mulți suporteri ai lui ”U” au pătruns pe terenul de joc chiar sub ochii jandarmilor, care nu au fost totuși nevoiți să intervină în forță. Cinci dintre cei care au pătruns pe gazon au fost legitimați de jandarmerie și s-au ales cu amenzi și interdicția de a intra pe orice stadion din România pentru un an de zile.

1959383_640587249347463_1157332147_n

 

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=389]

Distribuie:

Postaţi un comentariu