Galerie foto/ ”U” BT Mobitelco, „răpusă” de marea rivală

1/8 a fost statistică lui Ivan Kuburovic (în alb) la aruncările de trei puncte, acesta terminând totuși meciul în double-double (15 puncte, 12 recuperări)/ Foto: Dan Bodea

Prima înfrângere de pe teren propriu pentru ”U” BT Mobitelco a venit chiar în fața marii rivale Asesoft Ploiești, care a câștigat cu 78-68 la finele unei partide dominată de orgolii, tensiune și încrâncenare.  Cu toate acestea dorința clujenilor de a rămâne neînvinsă în propria arenă nu a putut ține locul concentrării în momentele decisive ale partidei, Mobitelco terminând un nou meci cu procentaje dezastruoase la aruncările de trei puncte.

Ploieștenii au început furtunos meciul, asigurându-și un avans de 10 puncte încă din primul sfert, mulțumită în special pătrunderilor lui Alhaji Mohammed și a jocului foarte bun pe faza de apărare pregătit de Vladimir Arnautovic. Sarabanda de aruncări de trei puncte ratate de Kuburovic, Medvedj sau Silvășan a făcut ca scorul la pauză să fie 29-40 pentru oaspeți.

Clujenii s-au întors de la cabine hotărâți să revină în joc, sfertul trei fiind de altfel singurul în care echipa antrenată de Dorin Pintea a dat de înțeles că se poate bate de la egal la egal cu echipa campioană. Lipsa de șansă la aruncările de trei puncte a năruit orice speranță a clujenilor de a câștiga partida, care au încheiat partida cu doar 3 aruncări de trei puncte din 31 de încercări. Chiar dacă diferența s-a redus în sfertul trei la doar trei puncte, jucătorii de pe banca Asesoftului au calmat imediat spiritele și și-au menținut avantajul până la final, când tabela a indicat 68-78 pentru echipa oaspete.

Cel mai bun om al meciului a fost Alhaji Mohammed, care a terminat cu 18 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive, în timp ce de la ”U” s-au remarcat Darius Hargrove (21 de pucnte, 9 recuperări și 3 pase decisive) și Ivan Kuburovic (15 puncte, 12 recuperări).

Final cu scântei

La fel ca orice partidă disputată la Cluj între cele două mari rivale, nici de această dată nu au lipsit incidentele. Nu doar ratările de la trei puncte au fost din abundență în acest meci (8/51 în total) ci și faulturile tehnice. Pivotul Vladimir Tica și fundașul Mohammed de la Asesoft au primit câte unu respectiv două faulturi tehnice, în timp ce Branko Cuic a fost sancționat în același fel pentru numeroasele proteste.  Pe lângă deja clasicul duel dintre suporterii clujeni și jucătorul Asesoftului, Cătălin Burlacu, a existat și un moment mai puțin fericit care l-a avut în prim plan pe Alhaji Mohammed. Jucătorul american a cedat nervos în momentul în care mai mulți spectatori din spatele băncii ploieștene i-au adresat injurii cu tentă rasială și, susținut de Levente Szijarto s-a îmbrâncit cu unul dintre ei. Momentul a agitat spiritele chiar mai mult, Arnautovic trimițându-l pe american la vestiar în timp ce publicul îl apostrofa pe managerul Asesoftului, Alexandru Iacobescu.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=384]

Distribuie:

Postaţi un comentariu