Galerie foto/ ”U” BT Mobitelco învinge „sperietoarea” piteșteană din a patra încercare

Darius Hargrove (foto în alb) dovedește că se apropie din ce în ce mai mult de forma care l-a consacrat (Foto: Dan Bodea)

După trei umilințe care au coincis și cu eliminarea din cupă, ”U” BT Mobitelco a reușit să spargă ghinionul și să învingă formația BCM U Pitești, scor 87-83, la finele unei partide foarte echilibrate în care echipa clujeană a tras cu dinții de recordul fără înfrângeri pe care îl are pe teren propriu în partidele din acest sezon.

Cu amintirea umilinței din Cupa României încă vie în mințile jucătorilor lui ”U”, formația clujeană nu a început strălucit meciul. În sfertul doi, piteștenii au preluat rapid conducerea jocului, mai ales datorită numeroaselor recuperări ofensive realizate de pivotul Ousmane Barro și de extrema de forță Marko Durkovic. Cu toate acestea, clujenii nu au cedat, astfel că scorul înregistrat la pauză a fost 34-36 în favoarea echipei oaspete.

Jocul a continuat în aceași notă de echilibru și în partea a doua, piteștenii oferind replică imediată pentru fiecare încercare de desprindere a „studenților”. Barro a continuat să fie dominant sub panoul clujean în timp ce Barac a „desfăcut” apărarea clujeană, menținându-și echipa în joc.

Momentul psihologic al partidei avea să se producă în sfertul patru când baschetbaliștii lui ”U” au irosit un avantaj de 10 puncte, fiind chiar conduși cu un punct când mai erau doar 3 minute de joc. Dăruirea căpitanului Branko Cuic și calmul lui Darius Hargrove au adus o victorie obținută in-extremis, cu 87-83, după o liberă ratată de Barro, care ar fi putut duce meciul în prelungiri.

Cel mai bun om al gazdelor a fost din nou americanul Darius Hargrove, care a reușit 24 de puncte. La victorie au mai contribuit decisiv și reușitele lui Kuburovic (21 de puncte, 4 recuperări) și Josh Sparks (10 puncte, 6 recuperări), în timp ce din formația adversă s-au remarcat Ousmane Barro (14 puncte, 15 recuperări), Marko Durkovic (16 puncte, 7 recuperări) și P. Barac (20 de puncte, 3 pase decisive).

Pentru ”U” BT Mobitelco, victoria de pe teren propriu cu BCM U Pitești este a 11 consecutivă pe teren propriu. De altfel, în acest sezon competițional, BCM U Pitești este singura ehipă care a căștigat un meci oficial în sala din Cluj, în Cupa României, când piteșteni au și eliminat echipa antrenată de Dorin Pintea.

„Ne bucurăm de această victorie având în vedere ce s-a întâmplat în celelalte trei meciuri cu ei(n.r  ”U” BT Mobitelco a pierdut o dată în campionat și de două ori în Cupă în acest sezon cu BCM U Pitești). Important este că ne-am făcut jocul fără să ținem cont de ce a fost și am reușit să nu pierdem încă pe teren propriu, ceea ce este extraordinar. S-a simțitdestul de mult presiunea meciului, dar acum nu mai contează acele libere ratate. Cu siguranță vom analiza aceste probleme pentru că din nou am greșit foarte mult. Piteștiul este o echipă care incomodează prin faptul au jucători mari și recuperează foarte mult. Pe mine m-a bucurat foarte mult că Cuic și-a recăpătat determinarea și a redevent liderul pe care îl știam cu toții. Determinarea și energia lui au fost decisive astăzi și a arătat din nou ca jucătorul cu care eram obișnuiți”, a declarat după meciu secundul formației clujene, Paul Chetreanu.

„Suntem neînvinși acasă. Sperăm să rămânem așa până la final pentru că pe teren propriu avem un joc colectiv foarte bun. A fost atunci după pauza de sărbători o perioadă mai proastă, când am și pierdut meciurile cu Pitești, dar ne-am revenit și am reușit să nu mai pierdem acasă. Piteștenii ne bătuseră deja de trei ori, de fiecare dată destul de rău și mă bucur că în sfârșit am spart ghinionul. Era și timpul. Pentru mine este o binecuvântare să joc în fața familiei mele care a venit din SUA să mă vadă.  Cred că putem termina sezonul fără înfrângere pe teren propriu”, consideră americanul din lotul lui ”U”, Josh Sparks.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=373]

Distribuie:

Postaţi un comentariu