Galerie foto/ ”U” BT Mobitelco învinge la scor rivala CSU Sibiu

Ivan Kuburovic (foto prim plan) a fsot unul dintre cei mai buni oameni de pe teren, în victoria lui ”U” BT Mobitelco (Foto: Dan Bodea)

„Derby-ul Ardealului”, așa cum este cunoscut meciul dintre ”U” BT Mobitelco și CSU Sibiu, a avut un deznodământ anticipat de puțini specialiști ai baschetului. Clujenii au reușit să găsească cea mai bună soluție pentru jocul fostului lider al Ligii Naționale și să obțină o victorie entuziasmantă, 92-68, cu care ”U” își menține recordul de invicibilitate pe propriul teren.

Un joc defensiv foarte bine pus la punct și o ofensivă aproape perfectă s-au dovedit a fi cheia succesului pentru clujenii antrenați de Dorin Pintea. Cu Darius Hargrove, Ivan Kuburovic și Josh Sparks în formă de zile mari, ”U” Mobitelco a reușit să anihileze strategia adversarului încă din primele minute al meciului.

După 20 de minute de joc, ”U” avea deja un avans de 15 puncte (44-29), în ciuda faptului că fundașul Sibiului, Mateja Ceskovic, a dat emoții fanilor clujenilor cu aruncările sale de 3 puncte, transformate din aproape orice poziție. Partea a doua a meciului nu a venit cu schimbări semnificative în cursul jocului. Cu excepția unei faze din sfertul 3 în care clujenii au făcut patru faulturi consecutive cu care au intrat în bonus și le-au permis adversarilor să se apropie la 10 puncte, ”U” BT Mobitelco i-a ținut pe sibieni din scurt și nu le-a permis să ofere vreo replică.  Energia degajată de Ivan Kuburovic, aruncările perfecte ale lui Darius Hargrove și slam dunk-urile lui Josh Sparks au fost câteva dintre cărțile câștigătoare ale lui Dorin Pintea, care cu acest succes continuă parcursul excelent pe teren propriu, unde ”U” BT Mobitelco nu a pierdut niciun meci în actuala ediție de campionat.

Din punct de vedere statistic, ”U” se poate mândri cu cifre de-a dreptul impresionante, cu atât mai mult cu cât au fost reușite într-un meci împotriva liderului (n.r CSU Sibiu nu mai este liderul Ligii Naționale după victoria lui CSU Ploiești împotriva lui Gaz Metan Mediaș): jocul gazdelor a fost de aproape 3 ori mai eficient decât al oaspeților (129 de unități pentru U față de 57 pentru CSU Sibiu), procentajul aruncărilor libere pentru jucătorii lui U a fost de 68, 4% în timp ce adversarii lor au rămas la doar 38, 6% iar numărul recuperărilor defensive ale clujenilor a fost și el remarcabil: 31 față de 14, cât a avut Sibiul.

Cei mai buni jucători ai lui Mobitelco au fost Josh Sparks (12 puncte, 11 recuperări, 2 pase decisive 2 intercepții), Darius Hargrove (19 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și 2 capace) și Ivan Kuburovic ( 19 puncte, 7 puncte, 4 pase decisive).

„Ne așteptam la un meci foarte greu dar noi ni l-am făcut mai ușor. Băieții au muncit enorm, s-au dăruit în apărare, au respectat tot ce am pregătit în defensivă și astfel am reușit contraatacurile. Rămânem neînvinși și sper să continuăm așa. Kuburovic a avut o mică problemă dar eu am încredere în el și știam că își va reveni. Astăzi a demonstrat că este un jucător de calitate. De mult îmi doream o sală atât de plină ”, a declarat după meci Dorin Pintea, antrenorul lui ”U” BT Mobitelco.

Pentru echipa clujeană urmează în data de 15 februarie un meci la Timișoara, unde ”U” va întâlni pe Timba, echipă aflată pe penultimul loc, cu doar 2 victorii în acest sezon.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=360]

Distribuie:

Postaţi un comentariu