Galerie Foto/ ”U” BT Mobitelco câștigă în fața Mediașului după doi ani de secetă

”U” BT Mobitelco nu a mai simțit gustul victoriei în fața Gazului din 3 decembrie 2011/ Foto: Dan Bodea

Formația de baschet masculin ”U” BT Mobitelco s-a impus sâmbătă seara în derby-ul rundei cu numărul șapte, în meciul disputat pe teren propriu contra celor de la Gaz Metan Mediaș, scor 90-81 (25-19, 24-17, 16-23, 25-22).

Dorin Pintea a început meciul cu un „prim cinci” format din Branko Cuic, Darius Hargrove, Ivan Kuburovic, Mihai Silvășan și Boris Lalovic, în timp ce Marcel Țenter a început partida cu Willie Kemp, Andrei Mandache, Tudor Dumitrescu, Giorgios Tsiaras, respectiv Jerome Coch.

În fața a aproximativ 2.000 de suporteri ai sportului cu mingea la coș, gazdele au început foarte bine partida, terminând primele zece minute ale confruntării cu un avantaj de șase puncte, 25-19. În actul secund, baschetbaliștii pregătiți de Dorin Pintea au continuat în același ritm de joc, intrând la vestiare cu o diferență liniștitoare, 49-36.

Oaspeții de la Gaz Metan au revenit de la cabine hotărâți să întoarcă rezultatul de pe tabelă, câștigând sfertul trei cu 23-16, micșorând avanajul gazdelor la doar șase lungimi. După două minute scurse din actul decisiv, tabela din „Horia Demian” înregistra 69-61 pentru formația clujeană. Amifitrionii au început să se relaxeze, greșind nepermis în ofensivă, iar automat au fost taxați de „Lupii negri”, care au marcat șapte puncte consecutive, fără ca să primească vreunul, 69-68. Acest „run” a fost ca un duș rece pentru Mobitelco, care cu aportul adus, în special de Sparks, Silvășan sau Kuburovic, s-au distanțat până la final, adjudecânu-și partida cu 90-81.

Astfel, în urma acestui rezultat, Dorin Pintea și-a învins fostul profesor, pe Marcel Țener, la primul lor meci ca adversari din postura de antrenori principali. De asemenea, formația de pe malul Someșului Mic a câștigat pentru prima dată în fața Gazului, după o pauză de doi ani fără victorie în fața acestora.

Disputa dintre cele două combatante a fost una foarte bogată din punct de vedere al aruncărilor de trei puncte. Clujul și Mediașul au aruncat împreună de la 6.75 m de 39 de ori, timp în care au intrat 16 astfel de aruncări. Gazdele au avut un procentaj de 47% de la trei puncte, în timp ce adversarii lor 38%.

Cel mai bun marcator al echipei de sub Feleac a fost căpitanul acestora, Silvășan punând pe tabelă 19 puncte, acesta fiind urmat de  Hargrove 16, Sparks 15, Kuburovic 15, Cuic 12, Lalovic 6, Baciu 4, respectiv Medvedj 3.

„Ambele echipe sunt diferite față de sezonul trecut. Mediașul trece printr-o pasă mai proastă, chiar dacă a câștigat meciul din Ucraina, însă noi am avut un joc foarte bun și în interior, și afară, băieții și-au făcut treaba chiar surprinzător de bine, aș spune. Se vede și pe tabela de marcaj”, a declarat secundul Clujului, Paul Chetreanu, la finalul partidei.

De partea cealaltă, punctele echipei oaspete au fost marcate de Mandache 17, Shiloh 16, Kemp 14, Tsiaras 9, Koch 9, Dumitru 6, Bogavac 5, Dumitrescu 3 și Marojevic 2.

„Înfrângerea de astăzi este cauzată de multiplele greșeli individuale pe care le facem, prea simple și la acest nivel nu este permis așa ceva. Echipele bune te penalizează, noi am fost penalizați în primele două sferturi, Clujul a marcat 50 de puncte, ceea ce e foarte mult, nu este normal. Am încercat să revenim mereu, cred că am avut posibilitatea să câștigăm acest meci, însă ne-a trădat apărarea”, a mărturisit Marcel Țenter, tehnicianul Mediașului.

Victoria de sâmbătă seara le-a adus celor de la ”U” BT Mobitelco cea de-a cincea victorie din acest sezon, fiind pe patru în clasament cu 12 puncte. În tot acest timp, gruparea de pe Târnava Mare a ajuns la un bilanț negativ de doar două victorii și cinci înfrângeri, acumulând nouă puncte în clasament.

În etapa cu numărul opt, „studenții” se vor deplasa în Trivale pentru duelul cu BCMU Pitești, Partida se va juca sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 19.00 în direct pe Digi24 Cluj. Gaz Metan Mediaș va primi vizita ocupantei locului secund, CSU Sibiu, duminică, 17 noiembrie. Confruntarea va fi transmisă de către postul Digi Sport, începând cu ora 17.15.

Mai jos puteți vizualiza o galerie foto realizată de Dan Bodea în timpul disputei dinte Mobitelco și Gaz Metan

[nggallery id=277]

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu