Galerie foto/ Louis Darby- MVP în Meciul Stelelor și „clujeanul” Josh Sparks- „zburătorul” evenimentului

Jucătorii celor două selecționate s-au bucurat la finalul eveimentului alături de fani, mascote și organizatori de un spectacol cu confetti care a ținut mai bine de 5 minute. (Foto: Dan Bodea)

Clujul a avut parte de un spectacol baschetbalistic de zile mari la All Star Game-ul ligii naționale de baschet masculin. Slam-dunk-urile din poziții supranaturale, aruncătorii de trei puncte „on fire” dar și momentele amuzante din timpul meciului starurilor au făcut ca scorul final, 124-135 pentru selecționata Sudului, să fie mai puțin important într-o seară în care baschetul a îmbrăcat la Cluj straie de sărbătoare.

Sala Sporturilor Horia Demian, unde evenimentul s-a desfășurat, a fost aproape plină, fanii susținându-și favoriții veniți pe malul Someșului Mic cu gândul de a satisface chiar și pe cei mai pretențioși iubitori ai sportului cu mingea la coș. Favoriții publicului, componenți echipei U BT Mobitelco Mihai Silvășan, Darius Hargrove și Josh Sparks, nu și-au dezamăgit susținătorii și au creat faze spectaculoase cu care au ridicat sala în picioare în numeroase rânduri.

MVP-ul meciului a fost ales Louis Darby Jr, baschetbalistul Energiei Rovinari care a câștigat recent și primul său trofeu major de la venirea sa în România, Cupa României. Spectaculosul american a fost și cel mai bun marcator al întrecerii, încheind cu 27 de puncte, 9 pase decisive și 3 recuperări. De la echipa nordului, cel mai prolific marcator a fost clujeanul Cătălin Baciu (29 de puncte), urmat îndeaproape de colegul său de la U Bt Mobitelco, Darius Hargrove (20 de puncte) și de pivotul lui BC Mureș, Aleksander Mladenovic (18 puncte).

Josh Sparks, slam-dunk-uri demne de NBA

Unul dintre cele mai așteptate evenimente din cadrul All Star Game, concursul de slam-dunk, i-a adus în prim plan pe șase dintre cei mai spectaculoși baschetbaliști din campionat: Daniel Dillon, de la CSM Oradea, Louis Darby, de la Energia Rovinari, Devon Austin de la Atlassib Sibiu, Adi Guțoaia de la Asesoft Ploiești, Travis Burreau de la CSM Craiova și Josh Sparks, de la U BT Mobitelco.

Participant în cadrul evenimentului ca urmare a absenței lui Andrei Mandache, americanul legitimat la Cluj, Josh Sparks și-a răsplătit susținătorii cu procedee mai rar întâlnite la evenimentele de acest gen din România. În finala concursului s-au calificat Guțoaia și Sparks, cei doi oferind un duel remarcabil: Guțoaia a înscris de sus „decolând” din apropierea linie de  aruncări libere însă americanul lui U BT Mobitelco a ridicat ștacheta, luându-și zborul spre coș chiar de la linia de aruncări libere, execuție care i-a adus titlul de campion al concursului.

„A fost amuzant și frumos să jucăm în fața unui public atât de frumos. Este primul meu trofeu câștigat la Cluj dar sper să fie cât mai multe. În playoff nu va mai fi atât de ușor să câștigăm trofee, dar eu sper că vom avea un parcurs bun și vom face o treaba bună cu Sibiul”, a declarat americanul după meci.

Devon Austin, campion la aruncările de trei puncte

Concursul destinat „lunetiștilor” de la trei puncte i-a pus la treabă pe conducătorul de joc al lui CSM Oradea, Will Franklin, jucătorul Craiovei, LeVar Seals, oamenii Asesoftului, Adi Guțoaia, Cătălin  Burlacu și Filip Adamovic, Devon Austin de la Atlassib Sibiu și căpitanul lui U, Mihai Silvășan. În finală s-au calificat Will Franklin și Devon Austin, cel din urmă câștigând cu un total de 21 de puncte marcate, față de cele 17 ale lui Franklin.

„A fost o onoare să reprezint Clujul și pe U BT Mobitelco la acest All Star Game. A fost un meci reușit, mai mult show decât baschet, multe dunk-uri, a cântat și Smiley, l-am avut pe maestrul Florin Piersic. A fost un eveniment frumos care a făcut propagandă bună baschetului. Mie îmi place mai mult să arunc de trei în timpul meciului”, a declarat Mihai Silvășan, cel care a ieșit din concurs din prima rundă.

Spectacol à la Cluj cu Florin Piersic, Dumitru Fărcaș și Smiley

De la o seară dedicată spectacolului nu au putut lipsi și momentele artistice de mare efect. Meciul Starurilor a fost precedat de un scurt concert al lui Smiley care a făcut deliciul publicului. Angajarea la meci a fost făcută de cunoscutul actor Florin Piersic, care după ce a amuzat publicul cu umorul care l-a făcut iubit în toată țara a predat ștafeta taragotistului Dumitru Fărcaș. Cu o intepretare marcă înregistrată a imnului național, Dumitru Fărcaș a reușit să le „ungă inima” spectatorilor din sală care au răsplătit momentul cu aplauze.

Virgil Stănescu s-a numărat și el printre selecționații Sudului la această ediție de ASG, anunțând la finalul meciului că această partidă ar putea fi ultima din cariera sa în care a trecut pe la nume mari ale baschetului european și ale campionatului româesc.

„A fost greu pentru că am venit aici să căștigăm. Glumesc, sigur. Nu a fost deloc greu, a fost o sărbătoare extraordinară, un spectacol superb și mă bucur că am laut parte la el. Felicit organizatorii pentru că au reușit poate cel mai frumos eveniment baschetbalistic din ultimii ani. Dacă ar fi toate meciurile atât de ușoare toată lumea ar juca baschet. E posibil să fie ultimul meu meci, m-am gândit la asta și poate o să am și un meci de retragere cândva”, a declarat jucătorul-președintele de la Steaua București, care îndeplinește și funcția de vicepreședinte la Federația Română de Baschet.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de către Dan Bodea.

[nggallery id=403]

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu