Galerie Foto/ „Alb-negri” făcură instrucție cu oltenii. ”U” BT Mobitelco – Energia Rovinari 99-85

Josh Sparks a reușit mai multe faze spectaculoase în partida împotriva Rovinariului/ Foto: Dan Bodea

Formația de baschet masculin, ”U” BT Mobitelco, a trecut miercuri seara, pe teren propriu, de baschetbaliștii de la Energia-Rovinari, scor 99-85, într-un meci din cadrul etapei a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Dorin Pintea a început partida cu un „prim cinci” format din Cuic, Hargrove, Kuburovic, Silvășan și Lalovic, în timp ce Florin Nini i-a trimis în teren pe Darby, Troupe, Kakaroudis, Tal respectiv Djapa.

Începutul jocului a fost unul slab, cu multe greșeli de ambele părți. După cinci minute scurse din meci, clujenii aveau un avantaj de un punct, scor 10-9. În a doua parte a primului act, cele două echipe au trecut succesiv la conducerea jocului, însă, la finalul sfertului, scorul era egal, 22-22.

După două minute scurse din actul secund, tabela din „Horia Demian” reflecta echilibrul din teren, scor 26 egal. Din acel moment a început forcingul amfitrionilor, reușind un „run” de 15-4, pentru 43-30. Turul de forță al „studenților” a continuat până la finalul reprizei, aceștia intrând la vestiare cu 14 puncte avantaj, 52-38.

Gorjenii au revenit mai hotărâți de la cabine pentru a remonta avantajul gazdelor. Au izbutit să se apropie de elevii lui „Bobo” Pintea la șase puncte după șapte minute scurse din penultimul act. Înainte de sfertul decisiv, tabela de marcaj înregistra 76-67 în favoarea baschetbaliștilor clujeni.

Oaspeții au luat din nou cu asalt coșul advers în încercarea de a reveni în joc. Cu patru minute înainte de ultimul fluier au izbutit să se apropie la șase puncte, 86-80. Alb-negri au sunat alarma, câștigând astfel partida, la o diferență de 14 puncte, 99-85.

Cel mai buni oameni ai partidei au fost sârbii din tabăra gazdelor, Boris Lalovic și Branko Cuic. Ambii au izbutit câte un double-double. Primul a marcat 26 de puncte și a recuperat 10 mingi, în timp ce Cuic a pus 16 pe puncte pe tabelă și a recuperat 12 mingi. Restul punctelor clujene au fost marcate de Hargrove cu 21, Kuburovic 12, Sparks 9, Silvășan 8, respectiv Baciu 7.

De cealaltă parte s-au remarcat Djapa cu 19 puncte, Kakaroudis și Darby cu câte 15 fiecare, Tal 12, Watson 11, Troupe 7 și Reinke 6.

„A fost un meci disputat, foarte greu pentru noi. După cum am preconizat, pentru noi a fost un meci extrem de dificil, dar am reușit să controlăm jocul în marea lui majoritatea, mai puțin în sfertul trei în care am primit din nou foarte multe puncte. Pe final, în sfertul patru, ne-am revenit și am reușit să învingem. În economia jocului au fost foarte importante recuperările ofensive și avem noroc că mulți jucători din echipa noastră sunt preocupați să meargă la recuperare”, a declarat la finalul partidei tehnicianul ardelenilor, Dorin Pintea.

Mai jos puteți vizualiza o galerie foto din timpul partidei realizată de Dan Bodea

[nggallery id=196]

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu