”Galacticul” respiră greu

Adus liber de contract și după ce și-a luat o pauză de fotbal de numai doi ani, Julio Baptista era așteptat de toți suporterii CFR-ului să îmbrace tricoul vișiniu în dezastrul de la Dudelange. Nu numai că nu a debutat pentru feroviari, dar Baptista nici nu a prins lotul de 18 jucători înscriși pe foaia oficială a jocului. Până la urmă s-a aflat și de ce. ”Galacticul” respiră greu.

Concret, Julio Baptista are astm bronșic și este nevoit să urmeze un tratament strict. Între medicamentele pe care brazilianul trebuie să le administreze se află și cortizonul, substanță aflată pe lista medicamentelor dopante, interzisă sportivilor profesioniști. Imediat ce s-a aflat acest aspect, necunoscut de oficialii clujeni în momentul în care i-au pus brazilianului contractul pe masă, au apărut și reacțiile. Ca de obicei s-au format deja două tabere. Pe de-o parte antrenorul Antonio Conceicao recunoaște, confuz, problema ”galacticului”.

”Julio Baptista are o problemă, dar eu nu sunt medic și nu pot să îmi dau cu părerea despre acest subiect. Ce știu eu este că înainte să semneze cu CFR, un medic i-a dat un aviz. În Portugalia sunt mulți jucători care au această problemă. Se poate trata cu un spray. Nu sunt preocupat în legătură cu problema de respirație, pentru că nu o consider o problemă. În ceea ce privește pauza sa, nu contează, el e acum la CFR, se antrenează și eu îl iau în considerare pentru lot. În acest moment nu are nicio problemă medicală, ci doar trebuie să ajungă la nivelul celorlalți”, a explicat Conceicao.

Pe de altă parte, directorul general Iuliu Mureșan insistă că CFR-ul nu a transferat un jucător bolnav dar că a anunțat Agenția Antidoping că Baptista folosește substanțe interzise ca să poată să respire. ”Nu am luat un jucător bolnav, vă spun sigur asta! Am informat Agenția Antidoping și este totul în regulă. Deja respiră normal, este vorba despre un tratament cu cortizon cae durează 10 zile. Sunt și alți jucători care evoluează cu astm și nu au probleme. E totul în regulă cu Baptista”, a punctat Mureșan.

Fostul jucător al lui Real Madrid va împlini, peste o lună, 37 de ani și nu a mai jucat fotbal din 2016.

Distribuie:

Postaţi un comentariu