Fuziunea dintre ”U” și CFR, un scenariu SF, imposibil de realizat

Rivalitatea uriașă dintre suporterii celor două echipe de fotbal clujene, ”U” și CFR, face imposibilă o conviețuire pașnică / Foto: Dan Bodea

Clujul fotbalistic fierbe precum în preajma confruntărilor istorice dintre cele două mari rivale locale, ”U”, respectiv CFR. În ultimele zile presa cenzrală a abundat de informaţii care mai de care mai fantasmagorice privind o iminentă fuziune între cele două cluburi. În realitatea, acest scenariu este imposibil de realizat, chiar dacă finanţatorul CFR-ului, Paszkany Arpad, nu a ascuns nicciodată faptul că prima sa opţiune de cumpărare a fost Universitatea Cluj, în momentul în care a decis să investească în fotbal.

Pârvulescu: „E un scenariu SF!”

Managerul sportiv al „Şepcilor roşii”, Eugen Pârvulescu, a declarat în exclusivitate pentru Transilvania Reporter că este imposibilă o fuziune între cele două grupări rivale. „Nu ştiu cine a inventat această informaţie, dar nu e întreg la minte! Cum să fuzioneze <U> şi CFR? Aşa ceva este în cel mai fericit caz un scenariu SF”, a răbufnit Pârvulescu. Oficialul Universităţii a adăugat că a discutat inclusiv cu finanţatorul „Şepcilor roşii”, Florian Walter, această informaţie.

„Cu domnul Walter am discutat, sâmbătă, la meciul cu Dinamo din Cupa Ligii despre ce am văzut şi noi prin ziare şipe internet. Ne-am crucit amândoi. Nu există o asemenea variantă atâta vreme cât domnul Walter va finanţa Universitatea Cluj. Cum să se realizeze o asemenea fuziune. Gândiţi-vă că atunci când <U> a intrat în inslovenţă datoriile clubului erau de câteva milioane de euro, iar acum, odată cu respectarea planului de reorganizare aceste datorii au scăzut considerabil. Cine crede că Florian Walter va băga bani la CFR e nebun”, a explicat Eugen Pârvulescu.

Mai exact, la data intrării în insolvenţă datoriile Universităţii Cluj se ridicau la 7 milioane de euro, iar în acest moment acestea se cifrează la aproximativ 700.000 de euro. La polul opus, datoriile clubului feroviar se ridică în acest moment la 11 milioane de euro. Conform evz.ro, inspectorii de la Controlul Fiscal au descoperit că cei de la CFR Cluj datorează statului Român 26 de milioane de lei, ce reprezintă impozite nereţinute din salariile jucătorilor. Acestei datorii i se adaugă suma de 24, 3 milioane de lei, dobânzi şi penalităţi de întârziere. Evident, telefoanele oficialilor de la CFR sunt pe mute, nimeni din cadrul clubului nedorind să dea vreo declaraţie oficială.

Fotbaliştii grupării din Gruia au plecat în vacanţă neplătiţi de luni bune, cea mai mare parte dintre ei anunţându-şi intenţia de a părăsi formaţia vişinie. Însuşi căpitanul Mario Felgueiras, singurul care a rămsa să ducă muncă de lămurire cu coechipierii lui, a spus răspicat la plecare că este dezamăgit de atitudinea conducătorilor. „M-am săturat de minciuni. Sunt dezamăgit şi frustrat că am crezut în aceşti oameni, dar asta este viaţa. Merg în vacanţă, dar nu ştiu dacă mă mai întorc, cât să mai cred în minciuni. Cine vine să cumpere clubul? Astea sunt poveşti”, a spus Felgueiras la plecare.

Ideea ca, cei doi finanţatori să înfiinţeze un club nou, după fuziune, care să activeze sub numele FC Transilvania, nu este văzută cu ochi buni nici de căpitanul Universităţii, Valentin Lemnaru. „După mine este cea mai mare tâmpenie pe care am citit-o vreodată. În niciun caz aceste două echipe nu vor fuziona vreodată, dar ştiţi cum e, zvonuri apar, mai ales atunci când alţii vor să-şi asocieze imaginea cu a noastră. Pentru suporterii noştrii aşa ceva este ireal, vă daţi seama că la fel ca în Banat sau la Piteşti, fanii şi-ar forma mai bine propriul club pe care să-l susţină decât să fie suporterii unei echipe rezultate dintr-o fuziune <U> şi CFR”, a tunat Lemnaru.

Există un precedent istoric

Dacă fuziunea dintre Universitatea şi CFR este practic imposibilă, în istoria clubului universitar este notat un astfel de episod. Se întâmpla în perioada interbelică, atunci când ”U” şi Victoria Cluj şi-au unit destinele, pentru o scurtă vreme, din unirea celor două cluburi rezultând FC România Cluj. Victoria Cluj, era un club înfiinţat în 1912 şi era mândria şi simbolul cartierului Mînăştur. Atât cât a activat, această grupare a avut un cuvânt greu de spus în fotbalul românesc, în perioada 1919-1940, fiind practic clubul care domina fotbalul clujean.

Distribuie:

Postaţi un comentariu