FRG a confirmat perioada europenelor de la Cluj

În perioada 19-24 aprilie Sala Polivalentă Cluj-Napoca va găzdui primul eveniment major al anului - Campionatele Europene de gimnastică artistică / Foto: Dan Bodea

Federația Română de Gimnastică (FRG) a anunțat, joi, că va organiza Campionatele Europene de gimnastică în Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca, întrucât locația similară de la București nu va fi gata, cel mai probabil, la timp. Evenimentul se va desfășura în perioada 19-24 aprilie 2017. Potrivit comunicatului remis de FRG, candidatura României pentru organizarea competiției a fost depusă în 11 decembrie 2013, iar în ianuarie 2015, Comitetul Executiv al UEG a decis ca țara noastră să fie gazda competiției, în viitoarea Sală Polivalentă din București.

„Din păcate, din motive binecunoscute, începerea construcției acestui important obiectiv sportiv-cultural al municipiului București a întârziat nepermis de mult față de estimările factorilor interesați în folosirea acestei săli, ducând în cele din urmă la stabilirea unei alternative pentru organizarea evenimentului din 2017, respectiv Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cu ocazia vizitei efectuate la București, în luna septembrie 2015, de către președintele UEG, Georges Guelzec, în cadrul discuțiilor avute cu Primăria Generală a Capitalei și MTS s-a stabilit ca, în luna decembrie a acestui an, un răspuns ferm să fie comunicat, cu privire la locul unde se vor desfășura aceste Campionate Europene, din considerente firești, legate de organizarea efectivă a acestui important eveniment din calendarul UEG”, se arată în comunicatul FRG.

Construcţia Sălii Polivalente de la Bucureşti, de 12.000 de locuri, din Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu”, nici măcar nu a fost începută. În schimb, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost inaugurată oficial în octombrie 2014. Sala este omologată pentru baschet, volei şi handbal, dar poate găzdui competiţii internaţionale de box, arte marţiale, gimnastică, scrimă, tenis de masă, tenis de câmp sau badminton.

Sala dispune de scaune retractabile şi de un cub video cu LED-uri, de cinci pe trei metri, similar cu cele folosite în campionatul american de baschet, NBA, care permite redarea transmisiilor în direct a competiţiilor sportive. Capacitatea este de 7.200 de locuri, dar se poate extinde până la 10.000 de locuri, așa cum se va întâmpla, tot în 2017, când aceeași sală va găzdui meciurile unei grupe din cadrul Campionatului European de baschet masculin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu