FRF a lansat, la Cluj, programul prin care suporterii își pot achiziționa bilete la EURO 2020

Foto: Dan Bodea

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a lansat, marți, programul destinat suporterilor care doresc să achiziționeze bilete pentru turneul final al EURO 2020, una dintre gazdele Campionatului European de anul viitor fiind municipiul București. În cadrul unei conferințe de presă, șeful FRF, însoțit de o parte a stafului care se ocupă de organizarea turneului final a anunțat procedurile ce trebuie urmate pentru a achiziționa un tichet pentru Campionatul European.

Astfel, începând cu data de 12 iunie anul curent se vor pune la vânzare un milion de bilete, chiar dacă la data respectivă nu se vor cunoaște echipele calificate la turneul final. Conform oficialilor FRF la ediția precedentă a EURO s-au vândut aproape 2,4 milioane de bilete. Un amănunt extrem de important este acela că tichetele pentru ediția 2020 se vor vinde exclusiv online în peste 200 de țări și se va folosi un sistem de loterie. Într-o primă fază suporterii echipelor naționale trebuie să-și facă un cont pe site-ul UEFA.

Foto: Dan Bodea

Urmează înscrierea solicitărilor pentru bilete și o tragere la sorți. Cei care vor fi extrași trebui să confirme achiziția biletelor și plata acestora. A doua șansă de a cumpăra bilete va fi în luna decembrie a acestui an, după tragerea la sorți a turneului final. Va exista și o a treia șansă, în aprilie 2020, iar ultima oportunitate de a achiziționa un tichet la EURO 2020 va fi în luna mai a anului viitor. Pentru EURO 2020 vor exista cinci tipuri de bilete, iar oficialii FRF încurajează fanii români să se înscrie la loterie încă din luna iunie.

„O să avem foarte multe acţiuni speciale în fiecare colţ al ţării, astfel încât să putem să promovăm cât mai bine acest eveniment sportiv care cu siguranţă în plan fotbalistic va rămâne unic, inclusiv pentru următorii 50 de ani, fiindcă UEFA nu cred că va mai organiza în 12 ţări. Un alt aspect asupra căruia vrem să insistăm foarte mult e acela care ne va permite să dezvoltăm infrastructura sportivă. Găzduirea celor patru meciuri, presupune că avem nevoie de un stadion, pe care din fericire îl avem.

Însă, ne interesează foarte mult să utilizăm acest eveniment ca să putem să facem un salt uriaş în partea de infrastructură, fiindcă fotbalul nu se mai poate dezvolta fără stadioane moderne, dar în acelaşi timp nu se poate dezvolta fără infrastructură la nivel de copii şi juniori, unde am suferit foarte mult”, a declarat Răzvan Burleanu. EURO 2020 se va desfășura în perioada 12 iunie – 12 iulie și, în premieră, va fi găzduit de 12 orașe de pe continent, printre care și București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu