FOTO/ ”U” BT Mobitelco merge ceas în campionat și reușește a șaptea victorie consecutivă

Ivan Kuburovic a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui ”U”. (Foto: Dan Bodea)

Baschetbaliștii de la ”U” BT Mobitelco sunt de neoprit atunci când vine vorba de vreun meci din cadrul Ligii Naționale disputat pe teren propriu. Cea mai recentă victimă a „studenților” este SCM U Craiova, care deși a condus aproape jumătate de meci, a fost finalmente nevoită să se recunoască învinsă, scorul final după 40 de minute de joc fiind 96-86 pentru gazde.

”U” BT Mobitelco își continuă seria de invincibilitate pe teren propriu și, per total, ajunge la șapte victorii consecutive în campionat, după victoria reușită cu SCM U Craiova. Succesul a fost totuși unul foarte muncit, primele 15 minute de joc fiind un adevărat calvar pentru clujeni, „asediați” de shoot-erii craiovenilor cu ale lor aruncări de trei puncte. Accidentarea lui Mirko Kovac coroborată cu o defensivă mai bună au făcut ca la pauză tabela să indice 47-42, după ce clujenii anulaseră un avans de 14 puncte al adversarilor lor.

Repriza a doua a consemnat o continuare a jocului bun prestat de clujeni pe ambele faze de joc, un „run” de 13-0 lăsând impresia că Mobitelco poate câștiga fără emoții acest duel. Craiovenii au încercat să țină pasul cu adversarul prin repetate aruncări de trei puncte, însă inspirația lui Hargrove dovedită în repetatele sale pătrunderi spre coș și recuperările ofensive ale „veteranului” Cuic au făcut ca orice efort al oltenilor să fie, finalmente, zadarnic. 96-86 a fost scorul final al partidei, succes în urma căruia ”U” BT Mobitelco este, alături de Asesoft Ploiești, singura echipă cu un parcurs perfect pe teren propriu în această ediție de campionat.

Darius Hargrove a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 24 de puncte. De altfel, fiecare dintre cei șapte jucători care au marcat pentru ”U” în acest meci au reușit 10 puncte sau mai mult. De cealaltă parte, coșgeterul craiovenilor a fost LeVar Seals, autor a 24 de puncte.

„Sunt chiar mai fericit decât după victoria cu Sibiul pentru că azi am jucat chiar mai bine decât în acel meci. Am întâlnit o echipă care a opus rezistență pe tot parcursul meciului. Au avut o zi de excepție la linia de trei puncte, dar apărarea noastră agresivă a contracarat acest joc al lor. Ne dorim să păstrăm acest obicei și să nu pierdem pe teren propriu”, a declarat după meci tehnicianul clujean, Dorin Pintea.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=367]

Distribuie:

Postaţi un comentariu