FOTO/ ”U” BT Mobitelco, la a doua înfrângere consecutivă pe teren propriu

Branko Cuic nu a izbutit să-și învingă foștii coechipieri alături de care, sezonul trecut, a ajuns până în finala campioantului (Foto: Dan Bodea)

După ce mai bine de trei sferturi din sezon au reușit să se mențină neînvinși pe teren propriu, baschetbaliștii de la U BT Mobitelco dau semne de oboseală chiar pe final de campionat, când lupta pentru o clasare cât mai bună în playoff este din ce în ce mai aprigă. Cea mai recentă „ispravă” a echipei clujene s-a consemnat în meciul cu cei de la BC Mureș, încheiat cu victoria oaspeților, scor 81-88, la finele unui meci în care, deși clujenii au intrat la pauză cu un avans de 12 puncte, au ratat victoria.

Cu trei înfrângeri în ultimele trei meciuri, clujenii au început partida în forță reușind un parțial de 13-5 mulțumită combinațiilor inspirate care l-au pus pe pivotul Cătălin Baciu în situații ideale de a marca. „Studenții” au continuat să-și domine adversarul mai ales în faza ofensivă, acolo unde jucătorii lui Mobitelco și-au creat aruncări necontestate, au ratat puțin și au recuperat ofensiv de 11 ori în prima repriză, astfel că la pauză scorul înregistrat pe tabelă era 53-41.

Partea a doua meciului însă s-a transformat într-un clavar pentru clujeni. Apărarea elevilor lui Dorin Pintea nu a mai funcționat aproape deloc, fapt speculat imediat de Ivanovic și colegii săi, care la sfârșitul sfertului trei recuperaseră diferența de 12 puncte de la pauză și chiar conduceau la patru puncte. Panica instaurată în rândul clujenilor și-a spus cuvântul în sfertul patru, când „studenții” au risipit mai multe ocazii de a reveni în meci. Scorul final a fost 81-88 pentru BC Mureș care devine a doua echipă în acest sezon al Ligii care pleacă învingătoare de la Cluj.

Cel mai bun marcator al Clujului a fost din nou americanul Darius Hargrove, care a terminat cu 22 de puncte, 3 pase decisive și 5 recuperări, în timp de la echipa mureșeană s-au remarcat Goran Martinic (19 puncte, 6 pase decisive) și pivotul Ivan Ivanovic (22  de puncte).

„Îmi pare rău pentru acest meci pe care l-am controlat până la pauză dar după aceea am fost parcă altă echipă. Nu  știu ce s-a întâmplat. Am pierdut total controlul atât în atac cât și în apărare. Am pierdut și ritmul și ne-au bătut. A fost un meci în care am jucat 2 sferturi bune și două foarte proaste. Nu știu de ce am încetat să jucăm baschetul bun din startul meciului. Probabil ne-am crezut prea repede învingători și am pierdut. Astăzi am aruncat ceva mai bine de la trei puncte, dar nu am avut poziții bune de aruncare și când jucătorul își pierde încrederea apar și aceste ratări”, a declarat după meci antrenorul lui ”U” BT Mobitelco, Dorin Pintea.

 

Cu această înfrângere în fața lui BC Mureș, Mobitelco ajunge la cea de-a treia consecutivă în campionat iar în ceea ce privește playoff-ul, deși sunt matematic calificați, clujenii păstrează șanse mici de a mai termina pe unul dintre primele patru locuri, clasare care le-ar asigura avantajul terenului propriu în prima rundă.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=387]

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu