FOTO| România încheie aventura Eurobasket cu performanța istorică a lui Mandache

Andrei Mandache a fost eroul ultimei seri de Eurobasket la Cluj-Napoca (FOTO: Dan Bodea)

Ultima zi de Eurobasket, cea de joi, a fost una istorică din mai multe puncte de vedere. Din echipa Cehiei s-a restras internaționalul Jiri Welsch, Pau Gasol a devenit în partida cu Ungaria cel mai bun marcator din istoria competiție, în timp ce românul Andrei Mandache a reușit un triple double, primul la Eurobasket după 22 de ani. În tot acest context, înfrângerea 69-86 cu Muntenegru a fost o simplă linie în statistica baschetului românesc.

România și Muntenegru au închis Grupa C cu un meci din care a lipsit orice miză. Fără Vlad Modloveanu accidentat pentru România,  Tyrese Rice și Marko Todorovic absenți de la Muntenegru, cei doi antrenori și-au permit experimente în ultimul meci al tricolorilor la această ediție de Eurobasket.

Chiar dacă au început bine, românii s-au văzut conduși la pauză cu 46-30, într-un meci în care în multe momente, nici apărarea și nici atacul nu au funcționat.

Cu toate acestea, cei aproximativ 3000 de fani din Sala Polivalentă au avut motive de bucurie, în ciuda înfrângerii din final, cu 69-86: Andrei Mandache a reușit o performanță istorică, încheind meciul cu un triple double reușit după ce a înregistrat 14 puncte, 11 pase decisive și 10 recuperări. Performanța este cu atât mai mare cu cât acesta este primul triple-double din cariera lui Andrei, dar mai ales primul triple double din ultimii 22 de ani la Eurobasket, precedentul fiind reușit de legendarul Toni Kukoc. De asemenea, un alt remarcat al serii pentru tricolori a fost tânărul Kuti Nandor, jucătorul lui U BT reușind 18 puncte și 4 pase decisive într-unul dintre cele mai bune meciuri reușite de el în acest an competițional.

Astfel, cu această ultimă înfrângere, România este eliminată de la EuroBasket, în timp ce Muntenegru merge mai departe, la Istanbul, de pe locul trei, și va juca în faza eliminatorie împotriva Letoniei. În primul meci al zilei, Cehia a pierdut cu Croația, 69-107, croații avansând de pe locul doi. Ei vor juca cu Rusia, în timp ce Spania, care în ultima partidă a învins Ungaria cu 87-64, va juca la Istanbul cu Turcia. Ungaria, echipa calificată de pe locul 4 al Grupei C, va avea meci cu Serbia.

Mai jos, o galerie foto realziat de Dan Bodea în ultima zi de meciuri din Grupa C.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu