Foto/ CFR Cluj, învinsă de Steaua. Miriuță cere reconstrucția lotului

Alex Chipciu a deviat decisiv mingea șutată de Claudiu Keșeru, aducând astfel trei puncte pentru formația stelistă (Foto: Dan Bodea)

CFR Cluj rămâne fără victorie și fără gol înscris pe teren propriu în 2014, după înfrângerea suferită împotriva campioanei în exercițiu, Steaua București, cu scorul de 0-1. Dincolo de înfrângere, clujenii au terminat meciul fără a trimite nici măcar un șut pe poarta lui Tătăruașanu, bifând astfel al patrulea meci consecutiv fără victorie în campionat.

Cele două formații au început meciul cu frâna de mână trasă, partida animându-se abia după jumătate de oră când, în minutul fundașul lateral al oaspeților, Latovlevic, a preluat frumos în careul advers și a șutat din vole spre poarta lui Mariu Felgueiras, care a izbutit să respingă în corner. Jocul celor două echipe nu a produs prea mult ocazii de poartă, Ogbu fiind singurul jucător al CFR-ului care și-a încercat norocul la poarta adversă, fără însă a-l întrebuința pe portarul Cirprian Tătărușanu.

În repriza a doua, tehnicianul stelist Laurențiu Reghecampf l-a schimbat pe Stanciu cu Keșeru. Pe fondul unei aparente relaxări a clujenilor care s-au retras în defensivă mulțumiți cu egalul, Chipciu i-a pasat atacantului venit din Franța al cărui șut deviat de același Chipciu l-a învins pe portarul CFR-ului.

S-a terminat 1-0 pentru Steaua București care rămâne neînvinsă în campionat și, cel puțin până luni, se distanțează la 7 puncte de Astra Ploiești, care va juca cu Pandurii Târgu-Jiu. De cealaltă parte, CFR Cluj are emoții chiar și pentru poziția a șaptea pe care o ocupă în acest moment, existând posibilitatea ca, în eventualitatea în care Ceahlăul Piatra Neamț învinge Petrolul Ploiești, formația din Gruia să cadă pe locul 8.

La conferința de după meci, tehnicianul clujenilor, Vasile Miriuță, a declarat că este numulțumit de atitudinea jucătorilor săi și mai ales de felul în care elevul său, Najib Ammari a fost eliminat (acesta a primit două galbene la aceeași fază, unul pentru fault și celălalt pentr proteste), lăsând de înțeles că este necesară o reconstrucție a lotului, întrucât valoarea acestuia nu corespunde cu pretențiile șefilor din Gruia.

„Nu pot să spun că este un rezultat nedrept mai ales că au dominat jocul și noi am pierdut mijlocul terenului. Am făcut aceea greșeală când totul s-a terminat. Un 0-0 era bun pentru noi în acest context. Banca Stelei a făcut diferența, ai mei nu au făcut la fel. Nu pot să le reproșez nimic, au dat tot ce au avut mai bun. Voi încerca să le dau șanse și altor jucători români, tineri, care doresc să se afirme. Atacanților nu le pot reproșa multe dar am avea nevoie de un om de gol. Sunt foarte supărat pe Ammari pentru că a vrut să dribleze într-o zonă în care nu avea voie să facă asta și de acolo a pornit golul stelei. Sunt supărat pe atitudinea lor. Trebuie o reconstrucție aici. A fost un ciclu cu performanțe mari, cu jucători foarte buni, acum ei nu mai sunt și trebuie să încercăm să construim o echipă în jurul celor care au rămas. Am încercat într-o lună să schimb unele lucruri dar trebuie timp. Obiectivul meu nu a fost locul 4 când am venit aici. Nu am discutat cu șefi, ei nu pun presiune pe mine”, a declarat Vasile Miriuță.

[stextbox id=”custom” caption=”Incidente cu iz xenofob”]Meciul a fost, paradoxal, lipsit de fotbal, dar presărat cu destule incidente. După ce în startul partidei steliștii au acuzat calitatea mingilor (lucru confirmat de Alex Chipciu care a declarat după meci că au jucat minute bune cu un balon dezumflat), problemele s-au mutat în sectorul ocupat de galeria stelistă. În minutul 24 al partidei, centralul Cristi Balaj a întrerupt pentru câteva momente meciul din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor formației bucureștene. Imediat, căpitanul formației din Ghencea, Mihai Pintilii, s-a dus în fața tribunei și i-a rugat pe fani să nu mai continue cu un astfel de comportament, însă aceștia au respectat rugămintea căpitanului preț de doar câteva secunde. Dincolo de aceste scandări, fanii steliști au aruncat și două petarde în prima repriză. Aceștia s-au mai „cumințit” în partea a doua a meciului, însă abia după ce aproape jumătate dintre ei au fost evacuați.[/stextbox]

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=381]

Distribuie:

Postaţi un comentariu