FOTO CFR a pierdut Supercupa României

Foto: Dan Bodea

Deținătoarea Cupei României, CFR Cluj, nu a profitat de avantajul organizării Supercupei României pe Cluj Arena și a ratat câștigarea primului trofeu al noului sezon, după 0-1 în fața campioanei României, Astra Giurgiu. În istoria disputelor directe, statisticile consemneză 18 meciuri între cele două formații, incluzând aici și partida de la Cluj, iar victoria giurgiuvenilor este doar a cincea, dar și cea mai importantă, dat fiind faptul că de această dată s-a jucat cu trofeul pe masă.

În prima repriză ambele formații au arătat poftă de joc. Clujenii au făcut ce știu ei cel mai bine, s-au apărat și au așteptat o oportunitate de a se lansa spre poarta lui Silviu Lung, pentru a pune în pericol buturile campionilor. Giurgiuvenii au fost echipa mai tehnică, echipa care a arătat încă din startul partidei că își doresc un nou trofeu, după câștigarea, în premieră a titlului de campioană. În primul sfert de oră cele două combatante s-au tatonat, iar vișiniii au ajuns în două rânduri în preajma careului advers, însă, de fiecare dată Lung a avut intervenții sigure.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Prima mare ocazie a meciului a aparținut celor de la Astra. Marc a respins însă în corner lovitura de cap trimisă periculos de Fabricio, în minutul 21. În minutul 27 Ioniță a șutat periculos de la 23 de metri, însă mingea s-a dus puțin pe lângă poarta lui Marc. Prima repriză s-a terminat la egalitate, scor 0-0, iar singurul fapt interesant de consemnat au fost cele 5 cartonașe galbene încasate de elevii lui Vasile Miriuță, Felipe Teixeira fiind omul care a produs panică printre clujeni, prin incursiunile sale.

După 45 de minute de ”lâncezeală”, CFR-iștii s-au trezit și au pus în pericol poarta campionilor, în minutul 48. Nou intratul pe teren, Cristian Lopez trimite periculos cu capul o centrare venită de la Tiago Lopez. Gavrilaș, care l-a înlocuit la pauză pe Lung, a reținut cu emoții. Tot Cristian Lopez a semnat o mare ocazie pentru CFR Cluj. Spaniolul a scăpat spre poarta lui Gravilaș, însă șutul său, de la marginea careului de 16 metri, este blocat de Junior Morais. Ultimul sfert de oră a aparținut astralilor.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

O mare ocazie de gol i-a aparținut în minutul 80 lui Teixeira, probabil cel mai bun jucător de pe teren. Portughezul a trimis cu capul, din 3 metri, pe lângă poarta lui Marc. Singurul gol al meciului s-a înscris în minutul 86. De Amorim a punctat după o degajare greșită a lui Marc, care a încercat să repare o gafă de începător al lui Larie, iar jucătorul Astrei a trimis mingea, în poarta goală, de la marginea careului mare. Ultima ocazie a meciului, și cea mai mare a CFR-ului, s-a consemnat în minutul 90+3.

Mureșan a trimis din 3 metri pe lângă poarta goală, după o ieșire greșită a lui Gavrilaș. Astra s-a impus cu 1-0 și a câștigat al patrulea trofeu din istoria clubului. Pentru CFR Cluj urmează meciul din prima etapă a Ligii 1, în deplasare, cu FC Botoșani. La meciul de Supercupă, dintre Astra și CFR a asistat și noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, Christopf Daum.

Galerie Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu