Fotbaliştii englezi chemaţi să susţină mişcarea gay

Cei aproximativ 5.000 de fotbalişti profesionişti care evoluează în Anglia au fost invitaţi ca în acest weekend să poarte şnururi în culorile curcubeului, semnul distinctiv al comunităţilor gay, în semn de solidaritate cu homosexualii, a comunicat Stonewall, asociaţia engleză de apărare a drepturilor homosexualilor.

“Şnururile au fost distribuite fiecărui jucător din cele 134 cluburi profesioniste din Marea Britanie, iar aceştia sunt invitaţi să le poarte la meciurile din acest sfârşit de săptămână”, a explicat într-un comunicat Stonewall, care se miră că dintr-o mulţime de aproximativ 5.000 de persoane niciuna nu şi-a anunţat public homosexualitatea.

Pentru această ocazie, asociaţia s-a alăturat PaddyPower, unul dintre cei mai mari operatori britanici de pariuri sportive. “Alăturaţi-vă mişcării şnururilor curcubeu”, a postat pe o reţea de socializare Joey Burton, susţinător activ al acestei iniţiative. “În secolul 21, sexualitatea în sport nu ar trebui să fie o problem”, a mai scris el.

Distribuie:

Postaţi un comentariu