Fotbal/ ”U”ltima strigare pentru Ganea

Ionel Ganea este la un meci distanță de demitere/ FOTO> Dan Bodea

Universitatea Cluj întâlnește pe Concordia Chiajna, luni seară, de la ora 19.00, într-un meci care ar putea însemna relansarea ”șepcilor roșii”, sau sfârșitul lui Ionel Ganea, în funcția de antrenor princial al alb-negrilor. Fără bani şi cu un lot de jucători încropit parcă pentru Liga a II-a, ”U” pare să aibă soarta din sezonul 2007-2008, la finalul căruia a şi retrogradat. După patru etape „studenţii” au acumulat un singur punct şi a marcat doar trei goluri, cifrele arătând că acesta este de departe cela mai slab început de campionat din 2007 încoace.

Se repetă istoria?
În sezonul amintit, 2007-2008, Universitatea a început la fel de slab, atunci primul succes venind abia în etapa a XII-a, în faţa Stelei, după patru rezultate de egalitate şi şapte înfrângeri. Spre deosebire de campionatul în curs, în primele patru etape din 2007, „U” adunase două puncte. Azi situaţia pare însă mult mai dificilă, iar Antrenorul Ionel Ganea nu mai are puterea de a-şi motiva jucătorii, aşa cum s-a întâmplat în returul campionatului trecut. E adverărat că nici jucătorii care îmbracă acum tricoul alb-negru nu mai sunt aceaşi din primăvară.

 

Universitatea a pierdut aproape o echipă întreagă în pauza competiţională din această vară, iar viitorul pare mai incert ca niciodată. Bani de transferuri nu sunt, iar jucătorii care semnează cu „U” sunt din categoria celor refuzaţi de restul combatantelor. Singurii jucători „cu nume” sosiţi la Cluj în ultimele luni, sunt portarul Emilian Dolha, Raul Ciupe şi Vasilică Cristocea, fotbalişti care însă, de ani buni bat pasul pe loc. Recent au revenit la „U” Gaston Mendy şi Habib Balde, însă nici ei nu mai reprezintă soluţii pentru redresarea echipei, singurul criteriu de selecţie fiind acela că erau liberi de contract şi au acceptat condiţiile de austeritate în care se zbate echipa clujeană.

Ganea mai speră
În ciuda evoluţiilor mai mult decât modeste din primele patru etape, antrenorul Ionel Ganea spune că va găsi resursele necesare pentru revitalizarea echipei. „E greu când joci împotriva tuturor, inclusiv a arbitrilor. Parcă nimic nu merge şi parcă toţi ne vor răul. Prea multe greşeli s-au făcut împotriva noastră, dar asta e viaţa, noi trebuie să ne gândim doar la următorul meci”, spune Ganea.

 

Tehnicianul ştie că lotul pe care îl are la dispoziţie este unul modest şi continuă să ceară întăriri, dar aproape de fiecare dată negocierile cu fotbaliştii pe care şi i-a dorit s-au împotmolit din cauza lipsei banilor. „Nu e o situaţie plăcută, dar şi în sezonul trecut am trăit asta, doar că atunci aveam alţi jucători în lot. Au plecat 14 fotbalişti în vară, iar cei care au venit sunt încă departe de ceea ce aştept eu de la ei. Sper ca până la sfârşitul perioadei de transferuri să mai vină câţiva jucători, altfel … Noi facem ce putem, dar deocamdată mai mult nu putem”, a explicat Ganea.

Lovitură de imagine ratată
În ultima vreme oficialii clubului Universitatea au declarat că sunt în negocieri cu fostul internaţional Marius Niculae, atacantul fiind şi el liber de contract după ce a rfuzat să mai joace în China. Însă, deocamdat aceste negocieri „intense” sunt menţionate doar de gazetari, fotbalistul nefiind văzut prin Cluj-Napoca. Și totuși, oficialii universitarilor dau asigurări că fostul mare atacant al lui Dinamo și al echipei naționale, va  ajunge în aceste zile la Cluj. Argumentul conducătorilor este prezența în staff-ul tehnic a tatălui fotbalistului, Constantin Niculae fiind preparator fizic la Universitatea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu