Fotbal/”U” Cluj a transferat un campion al României

Oficialii cluburilor Universitatea Cluj și Steaua București, campioana en-titre a României, au ajuns la un acord privind împrumutul fotbalistului Alexandru Târnovan la gruparea universitară, conform digisport.ro. În vârstă de 20 de ani, Târnovan are doar două apariții în Liga 1 în prima echipă a Stelei, care l-a luat în 2013 de la Viitorul Constanţa. Atacantul a mai bifat un meci în Cupa Ligii și două partide în Cupa României.

Târnovan are și un gol în tricoul roș-albastru, la chiar prima sa apariție, în meciul de Cupă cu Oțelul Galați, din 2013. În sezonul trecut, Steaua l-a împrumutat la Gaz Metan Mediaș, echipă cu care a retrogradat în eşalonul secund. Alături de Târnovan, Universitatea Cluj a reușit să împrumute încă un jucător de la o echipă de play-off în Liga 1: Carlo Erdei (19 ani, mijlocaș), de la Pandurii Târgu Jiu, potrivit site-ului stiridesport.ro.

Erdei are dubă cetățenie – română și maghiară – e născut la Satu Mare și a trecut și pe la echipa a doua a englezilor de la Wolverhampton, din 2013 până în 2015. În vara anului trecut a fost cumpărat penru echipa a doua a celor de la Pandurii, iar Edward Iordănescu l-a promovat luna trecută la prima echipă. Acum, formația din Târgu Jiu a decis să îl cedeze sub formă de împrumut, pentru a-i oferi șansa de a juca în câteva meciuri la un nivel mai accesibil decât cel al Ligii 1.

Distribuie:

Postaţi un comentariu