Fotbal/ Steaua cu atitudinea, CFR-iştii cu capetele plecate

Foto: Dan Bodea

Meciul dintre Steaua Bucureşti şi CFR Cluj din cadrul etapei a V-a a Ligii I de fotbal, s-a încheiat cu victoria clară a roş-albaştrilor, scor 3-0. Scorul, de neprezentare de altfel, reflectă doar în mică parte diferenţa dintre cele două echipe. Bucureştenii au avut încă o dată atitudine, au alergat non-stop şi cu folos, pasele le-au mers din nou, iar apariţiile în faţa porţii ar fi putut să ducă scorul la un nivel nemaiîntâlnit din anii 70.

 

Piovaccari a deschis scorul în minutul 12, după ce l-a depăşit fără nicio problemă pe “căpitanul” Cadu, preocupat mai degarabă de problemele de la club, decât de adversarii pe care ar trebui să-i marcheze. Adi Popa a făcut 2-0 în minutul 34, iar Tănase în minutul 60 a semnat sentiţa unui meci în care Steaua a arătat că nu are adversar în România. Noul antrenor al CFR-ului, Petre Grigoraş, nu a avut timpul necesar să schimbe ceva în jocul echipei.

 

Blazarea a fost elementul care i-a caracterizat pe vişinii, în jocul de pe Ghencea, iar preşedintele Iuliu Mureşan şi-a taxat fotbaliştii, la finalul jocului. “Unii dintre ai noştri nu au nicio legătură cu fotbalul, sunt fricoşi şi blazaţi. Cu mici excepţii ar trebui să îngheţăm salariile. Le plătim degeaba”, a spus Mureşan după eşecul cu Steaua. Omul de la care se aştepta schimbarea, Petre Grigoraş, a fost şi mai explicit. “Trebuia să avem o altă atitudine, dacă voiam să facem faţă jocului Stelei. Aşa cum ne-am prezentat la acest meci nu puteam să emitem pretenţii. Nu am avut agresivitate, viziune, nimic nu a mers în jocul nostru, dar sper să am timp să demonstrez că nu am venit la CFR doar în vizită”, a punctat Grigoraş.

 

În celelalte meciuri disputate sâmbătă, Pandurii au pierdut, pe teren propriu, scor 1-3, meciul cu Astra Giurgiu, iar rezultatul îi duce pe giurgiuveni în fruntea clasamentului intermediar. Petrolul Ploieşti a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Ceahlăul Piatra Neamţ. În urma acestor rezultate Astra a acumulat 12 puncte, maximum din patru meciuri, urmată de FC Botoşani (11p), iar pe trei este Poli Timişoara cu 10 puncte. De remarcat că Steaua are doar trei meciuri jucate şi 9 puncte acumulate.

 

CFR a rămas cu cinci puncte şi se situează pe poziţia a 11-a în clasamentul Ligii I. Universitatea Cluj va juca, luni, de la ora 19.00, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna. Un singur punct au “studenţii” după patru etape, iar meciul cu Chiajna ar putea fi ultimul pentru Ionel Ganea, pe banca tehnică a Universităţii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu