Fotbal / Se dă român dar face praf echipa naţională în care “se cere” de ani buni

Ca să fie cât mai convingător că se simte român, Cadu s-a lăsat fotografiat de Prosport în straie populare ardeleneşti / Foto prosport.ro

Ricardo Manuel Ferreira Sousa are 31 de ani şi joacă în România din 2006. I se spune Cadu, a adunat vreo 200 de meciuri pentru CFR Cluj, a marcat în jur de 30 de goluri în tricoul vişiniu şi are în palmares trei titluri, trei cupe şi două super cupe ale României.

De mai bine de patru ani se cere în naţionala ţării noastre argumentând că se simte român, ba chiar s-a fotografiat în costum popular ardelenesc, la iniţiativa colegilor de la Prosport, dar nu ezită să facă praf tocmai reprezentativa României, în tricoul căreia spune că ar fi mândru să evolueze.

“Portugalia este mult mai valoroasă şi mai bună decît România. Ar fi un adversar uşor pentru noi. Avem o naţională puternică, iar dacă dăm peste România, am fi siguri de calificarea la Mondiale. Suntem o echipă pe care toţi vor să o evite la tragerea la sorţi. Lucrul ăsta mi-a fost spus şi de colegii de la echipa de club”, a declarat românul Cadu, pentru Rádio Renascença, referitor la posibilitatea ca echipele naţionale ale Portugaliei şi României să se confrunte în barajul de calificare la Cupa Mondială de anul viitor din Brazilia.

Dacă până nu demult se declara clujean şi român totodata, Cadu a dat-o pe invers, acum e portughez get beget, vezi exprimarea fotbalistului în interviul acordat radioului amintit mai sus (noi, avem, dăm peste România, am fi, sau suntem o echipă).

Probabil dezamăgit de ultimele sale performanţe la Cluj, Cadu ar vrea acum măcar o selecţie lângă Cristiano Ronaldo. “Ţinut pe palme” de şefii clubului din Gruia, Cadu s-a remarcat în ultimii doi ani prin gafele de proporţii din apărarea feroviarilor, printr-un joc agresiv, de multe ori peste limita regulamentului şi de cele mai multe ori prin atitudinea de lider de sindicat în vestiar, reuşind să concedieze o sumedenie de antrenori, dacă aceştia nu se supuneau principiilor portughezului.

Ultimul care a avut curajul să-l dea afară din lot a fost Mircea Rednic, dat la rândul lui afară de la CFR pentru această nesăbuinţă, dar măcar Rednic nu se dă belgian, deşi cred că are şi cetăţenia acestui stat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu