Fotbal / FC Shakhtar Donetsk a încheiat cu victorie miniturneul de la Cluj

În ciuda încrâncenării aparente, Şahtior Doneţk nu a avut probleme în cele două amicale disputate la Cluj, în compania CFR-ului şi a Universităţii / Foto: Dan Bodea

Un „egal de salon” cu CFR (3-3) şi o victorie fără emoţii în faţa celor de la ”U” (2-0), sunt rezultatele înregistrate de campioana Ucrainei, Şahtior Doneţk, în miniturneul derulat la Cluj, la sfârşitul săptămânii. În ambele partide Mircea Lucescu a trimis în teren toate vedetele pe care le are în lotul Şahtiorului, iar diferenţa de valoare a fost evidentă de fiecare dată. După remiza obţinută în Gruia, „minerii” au predat o lecţie de fotbal noului antrenor al Universităţii, George Ogăraru aflat cu această ocazie la primul meci pe banca „Şepcilor roşii”.

„Au fost două meciuri diferite. În primul, CFR a avut momente foarte bune de joc, dar indiferent de rezultatele înregistrate trebuie să înţelegem că au fost două partide amicale, nu trebuie să tragem concluzii pripite. Atât CFR, cât şi Universitatea au făcut tot ce au putut să obţină rezultate de palmares. Le felicit pe ambele. A fost o plăcere extraordinară să mă întorc la Cluj, să văd că sunt aici două echipe cu potenţial, pe care sper să le văd cât mai repede în cupele europene”, a psus Mircea Lucescu.

Nu doar George Ogăraru a debutat la ”U” în amicalul cu Şahtior, ci şi olandezul Danzel Gravenberch. Anunţat ca fundaş central, fotbalistul crescut de Ajax Amsterdam, a evoluat în atactul universitarilor şi chiar şi-a creat două bune situaţii de gol. Gravenberch  va fi deţinut în coproprietate de ”U” şi Ajax. Şahtior Doneţk a disputat cele două meciuri amicale cu ocazia pauzei datorată de debutul echipei naţionale a României, în preliminariile Euro 2016.

La sfârşitul săptămânii viitoare cele două grupări clujene vor disputa, în Liga I, meciurile din cadrul etapei a VII-a. CFR va primi, sâmbătă, vizita liderului Astra Giurgiu. ”U” Cluj va evolua, duminică, în deplasare cu Rapid Bucureşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu