Fotbal / România – Argentina 0-0

De patru ori câştigător al Balonului de aur, Leo Mesi a jucat 90 de minute în amicalul cu România, dar nu a reuşit să marcheze

Evenimentul amânat doi ani, meciul dintre reprezentativele de fotbal a României şi Argentinei, s-a terminat cu scor alb, 0-0, dar cu spectacol în iarbă. Deşi despărţite de multe locuri în clasamentul FIFA cele două echipe au jucat de la egal la egal, românii fiind ceva mai periculoşi în prima repriză, când “tricolorii” au reuşit să şi marcheze prin Maxim, dar golul a fost eronat aulat.

În apărare dinamovistul Grigore şi stelistul Gardoş s-au sincronizat aproape perfect, iar de la mijloc în sus Bourceanu a fost neîndurător cu adversarii săi. Şi argentinienii şi-au demonstrat valoarea şi, fără să forţeze prea mult, şi-au creat primele ocazii de gol.

Mai întâi, Fernandez a trimis cu capul peste poartă, în minutul 5, după care Tătăruşanu l-a blocat excelent pe Higuain, în minutul 10. A urmat replica lui Pintilii care a reluat cu capul peste poartă, în minutul 18. Şi Marica a avut o bună oportunitate de a înscrie dar mingea trimisă sub bară a fost scoasă de Romero.

Di Maria şi Messi au combinat perfect dar fostul Balon de aur a scăpat mingea de sub control în poziţie de finalizare. Oaspeţii au început tare repriza secundă şi Gardoş a salvat un gol ca şi făcut, după ce Pantilimon fusese depăşit de colegul său de club Aguero, în minutul 48.

Tot Argentina a avut iniţiativa în continuare, iar Palacio a avut o oportunitate în minutul 70, când a primit o minge în marginea careului de şase metri, dar a reluat alături de poartă, e drept dintr-o poziţie incomodă. Au urmat ratările lui Di Maria, minutul 79, Pantilimon a salvat un nou gol în minutul 86, la reluarea lui Lavezzi.

România termină neînvinsă amicalul cu Argentina, probabil ultimul meci al lui Victor Piţurcă pe banca echipei naţionale. Noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, exprimându-şi intenţia de a numi alt selecţioner.

Distribuie:

Postaţi un comentariu