Fotbal / Primăria Bistriţa vrea stadionul “Jean Pădureanu” în rate

Stadionul "Jean Pădureanu" nu va ajunge pe mâini străine, dă asigurări primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, care vrea să achiziţioneze baza sportivă, în rate pe 15 ani

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea intenţionează să cumpere Stadionul “Jean Pădureanu”, fiind dispusă să plătească o rată anuală de două milioane de lei, vreme de 15 ani.  Edilul a adăugat că municipalitatea vrea să cumpere Stadionul pentru ca acesta să nu ajungă pe mâinile unor persoane care să desfiinţeze baza sportivă.

“deea este ca stadionul să intre în proprietatea municipiului Bistriţa şi, bineînţeles, să fie folosit în continuare ca bază sportivă. Este până la urmă o datorie morală aceea de a ne asigura că tot ceea ce s-a realizat prin efortul bistriţenilor, al unităţilor economice, să nu ajungă pe mâini străine, să fie lăsat în paragină sau şi mai rău să i se schimbe destinaţia iniţială”, a punctat Creţu.

El a adăugat că, în vederea realizării tranzacţiei, se va forma o comisie la nivelul Consiliului Local Bistriţa, care va negocia clauzele contractuale şi preţul de vânzare. Creţu a ţinut să precizeze că rata anuală pentru cumpărarea stadionului nu poate depăşi două milioane de lei, iar ratele vor fi eşalonate pe o perioadă de 15 ani.

Consiliul Local Bistriţa are pe ordinea şedinţei de joi un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea unei comisii care să negocieze cumpărarea Stadionului Jean Pădureanu de la clubul Gloria Bistriţa. Din comisie ar urma să facă parte trei consilieri locali şi mai mulţi funcţionari ai municipalităţii. Comisia va negocia clauzele contractuale şi preţul, putând cere şi puncte de vedere ale serviciilor din cadrul Primăriei Bistriţa şi/sau ale unor experţi externi, apoi va înainta Consiliului Local procesul-verbal cu propunerile rezultate în urma discuţiilor.

Transferul bunurilor imobile ale stadionului face parte din planul de reorganizare al clubului Gloria, aflat în insolvenţă, iar o parte importantă din acest plan este vânzarea directă a unei mari părţi din patrimoniul clubului către Primăria Bistriţa.

Activitatea clubului este condusă de către administratorul special Alexandru Hatfaludi, sub supravegherea administratorului judiciar SCP Consult Management prin practicianul în insolvenţă Vasile Urs. La finalul anului 2012, datoriile clubului erau de aproximativ 13 milioane de lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu