Fotbal / Olimpia, recordmena din fotbalul românesc

Echipa feminină de fotbal, Olimpia Cluj, a cucerit pentru a cincea oară consecutiv Cupa României, realizând astfel, o performanţă unică în fotbalul românesc – al cincelea event (câştigarea titlului de campioană şi a Cupei României în acelaşi an). În finala Cupei, fetele pregătite de Mirel Albon au învins echipa ASA Târgu Mureș cu scorul de 4-0.

Un alt record îl reprezintă şi faptul că cele două echipe s-au întâlnit pentru a cincea oară consecutiv în finala Cupei (2011, 2012, 2013, 2014, 2015), Olimpia câștigând de fiecare dată, fără să primească vreun gol de la rivalele din Târgu Mureş. În ultimul act al competiţiei, ediţia 2015, cele două combatante au oferit un spectacol agreabil.

Scorul a rămas intact doar până în minutul 29 când Mara Bâtea a marcat primul gol. Partida s-a dezechilibrat definitiv în minutele adiţionale ale primei reprize, când portarul mureșencelor a primit cartonașul roșu pentru fault în suprafaţa de pedeapsă asupra Marei Bâtea.

Portarul Olimpiei, Ganea a transformat penalty-ul în minutul 45 printr-un șut plasat. Repriza a doua a fost dominată clar de clujence care şi-au mărit avantajul prin Adina Giurgiu, în minutul 57, iar Alexandra Lunca a stabilit scorul final în minutul 68. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a înmânat trofeul clujencelor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu