Fotbal / Olimpia Cluj, în grupa principală la tragerea la sorți

Foto (arhivă): Dan Bodea

Campioana României la fotbal feminin, Olimpia Cluj, va faceparte din prima grupă valorică la tragerea la sorţi a meciurilor din acest sezon de UEFA Women’s Champions League. Întrecerea va stabili şi un record de 56 de echipe înscrise în competiţie, din 47 de ţări diferite. Dintre acestea, 7 echipe sunt la prima participare, inclusiv Chelsea LFC sau Atletico de Madrid, cele două fiind calificate direct în şaisprezecimi datorită coeficientului de ţară.

Tot din cele 56 de echipe înscrise, 32 dintre ele vor participa în faza grupelor, etapă în care va juca şi campioana României, Olimpia UT Cluj-Napoca. Tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor de calificare va avea loc în 25 iunie la Nyon, grupele valorice fiind deja stabilite. Cu un total de 17.620 de puncte, Olimpia se situează pe locul 2 în prima grupă valorică, după campioana Ciprului, Apollon Ladies FC.

După doi ani în care una din grupe s-a organizat la Cluj, Olimpia va juca în acest sezon în faza grupelor pe teren străin. Întrucât 3 echipe organizatoare se află în aceeaşi grupă valorică, pentru Olimpia au rămas doar 5 posibile destinaţii. Astfel, Bosnia Herţegovina, Polonia, Croaţia sau Slovenia ar fi destinaţiile cele mai apropiate, în timp ce Irlanda de Nord ar fi cea mai lungă deplasare din istoria Olimpiei.

Cluburile organizatoare sunt: Apollon Ladies FC (Cipru), FC Twente (Olanda), PK-35 Vantaa (Finlanda), WFC SFK 2000 Sarajevo (Bosnia Herţegovina), KKPK Medyk Konin (Polonia), NK Osijek (Croaţia), WFC Pomurje (Slovenia) şi Glentoran Belfast United (Irlanda de Nord). Finala UEFA Women’s Champions League 2015/2016 va fi găzduită de Reggio Emilia (Italia), la data de 26 Mai.

Distribuie:

Postaţi un comentariu