Fotbal / O campioană legendară ar putea juca la Jucu

Patronul Adrian Marţian vrea să mute UTA la Jucu, în judeţul Cluj, fanii pregătesc o revoltă

Fosta campioană a României la fotbal, UTA Arad, ar putea să joce în partea a doua din actualul campionat al ligii secunde, în comuna clujeană Jucu. Decizia acestei surprinzătoare mutări aparţine omului de afaceri clujean, Adrian Marţian, patronul grupării arădene. Finanţatorul „Bătrânei doamne”, cum este poreclită UTA, este în conflict cu suporterii din Arad, aceştia înjurându-l pe Marţian la fiecare meci, din cauza atitudinii afaceristului faţă de fostul antrenor Eugen Trică, pe care l-a demis.

Primarul Pojar ar fi încântat
Edilul comunei Jucu, Dorel Pojar, ar fi cel mai încântat de această mutare, el afirmând în repetate rânduri că doreşte să formeze o echipă competitivă în localitate, capabilă să evolueze cel puţin în Liga a II-a. În acest moment Unirea Jucu este în a treia divizie a României.

Un alt aspect important care ar putea face posibilă mutarea formaţiei arădene la Jucu, este faptul că Dorel Pojar este nimeni altul decât fratele fostei glorii a Universităţii Cluj, Cristinel Pojar, actualmente secundul lui Dan Petrescu la Dinamo Moscova. În urmă cu un an de zile primarul Pojar a demarat un proiect de construcţie a unei arene ultramoderne în localitate.

Stadionul va avea nocturnă, loje vip şi o capacitate de aproximativ 4.000 de locuri, iar de acest edificiu primarul Pojar este foarte mândru şi promite că va continua lucrările la el.

„Deocamdată ne-am descurcat din banii de la bugetul local, dar vom solicita şi bani de la Consiliul Judeţean pentru că vrem să construim o bază sportivă modernă la Jucu. În primul rând facem stadionul pentru echipa noastră cu care sper să atacăm promovarea cel mai târziu peste doi ani. Nu ştiu dacă UTA o să se mute la Jucu, dar dacă sunt serioşi ne putem gândi şi la o fuziune între echipoa noastră, Unirea şi UTA”, a explicat Dorel Pojar.
Pentru finalizarea arenei din Jucu ar mai fi nevoie de aproximativ un milion de euro.

Marţian: „Mă-njură lumea pe banii mei”
Finanţatorul grupării arădene, una dintre echipele de legendă ale României, în palmaresul căreia numărăm nu mai puţin de şase titluri de campioană, s-a săturat să fie înjurat de suporterii echipei.

„Am ajuns să fiu înjurat pe banii mei. Eu am cele mai bune intenţii şi vreau să fac din UTA un nume mare aşa cum a fost, dar nu pot să stau cu mâinile în sân. Suporterii mă-njură, Trică (Eugen Trică, antrenorul demis de Marţian n.a.) nu se dă dus de la Arad, nu se mai poate aşa”, a explicat Adrian Marţian.

Finanţatorul „Bătrânei Doamne” nu a negat interesul său pentru a muta echipa la Jucu, dar a lăsat să se înţeleagă că nu e o decizie definitivă. Dacă se va întâmpla acest lucru, reprezentanţii Suporter Club UTA au anunţat într-o conferinţă de presă că îi vor fi retrase imediat clubului patronat de Marţian numele, sigla şi culorile.

Pe de altă parte, trebuie menţionat că UTA are de plătit 16.000 de lei, baremurile de arbitraj restante de la partidele cu Gloria Bistriţa şi FC Universitatea Craiova. Adrian Marţian i-a transmis lui Dorin Micşa, administratorul judiciar al clubului UTA, că va plăti aceşti bani doar dacă Eugen Trică pleacă de la echipă, însă dacă baremurile restante nu vor fi achitate, arădenii riscă să nu fie programaţi, sâmbătă, la meciul cu FC Bihor.

În replică, Eugen Trică a spus că joi va conduce antrenamentul echipei UTA, conform atribuţiilor din contract. În ceea ce priveşte baremurilor restante, tehnicianul a spus că dacă Marţian nu le va plăti, le va achita el, împreună cu suporterii, pentru ca echipa să poată juca sâmbătă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu